به گزارش خبرنگار مهر در قزوین حسین قافله باشی عصر یکشنبه در همایش مبارزه با مواد مخدر که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: ما زمانی میتوانیم اعتیاد را درمان کنیم که فرد به خودباوری در ترک اعتیاد برسد واگر ما بتوانیم افراد را به نقطه خود اتکایی و اعتماد به نفس برسانیم به ریشه کن شدن اعتیاد کمک کرده ایم.
وی افزود: در جامعه دو گروه هستند یک گروه معتاد و آلوده اند که باید برای درمان آنها اقدام کرد و گروه دوم کسانی هستند که به سمت مواد مخدر گرایش دارند و گاهی از اوقات به سمت مصرف مواد می روند که این افراد جزو گروه خطر محسوب می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: گروه نخست که شناسایی شده هستند، طبق آمار ناجا یک میلیون و 86 هزار مرد و 113 هزار زن معتاد هستند که این افراد در سال 86 شناسایی شده اند ولی کسانی که جزو گروه دوم میشوند بسیار زیاد هستند و میتوان با قاطعیت گفت که هفت تا هشت میلیون در کشور ما مواد مخدر مصرف میکنند که شناسایی نشدهاند.
وی افزود: از نظر ما گروه دوم گروه خطر تلقی می شوند زیرا این افراد بدلیل مشکلات مالی برای ادامه حیات خود دیگران را آلوده میکنند تا به صورت رایگان مواد دریافت کنند.
قافله باشی یادآور شد: 85 درصد افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، تحصیلات زیر دیپلم دارند که بیانگر رابطه میزان تحصیل با مصرف است و همچنین 70 درصد افرادی که مواد مصرف میکنند کسانی هستند که با یک تعارف و میل به لذت آنی و دوری موقت از غم ورنج، مصرف مواد را آغاز کردهاند.
وی عنوان داشت: تحقیقات نشان می دهد متاسفانه 90 درصد رانندگان وسایل نقلیه سنگین (کامیون) مواد مصرف میکنند تا بتوانند شبها بیدار بمانند و رانندگی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: وقتی فردی معتاد میشود، مواد مخدرکاملا در بدن وی جذب می شود و جزو وجود وی میشود و فرد دیگر نمیتواند به راحتی ترک کند، از اینرو مبارزه با ترک مواد مخدر سخت می شود.
قافلهباشی توضیح داد: مواد مخدر به علت ارزانی و در دستر بودن و ایجاد احساس لذت آنی موجب شده است افراد ضعیف راحت ترین راه حل مشکلات خودرا در مصرف این مواد بدانند لذا ما باید کاری کنیم که افراد در معرض خطر بیشتر فکرکنند نه با احساس تصمیم بگیرند و بدانیم ساده ترین و نزدیک ترین راه همیشه بهترین راه نیست.
وی ادامه داد: از آنجا که 85 درصد افراد معتاد کمتر از40 سال سن دارند و شروع سن اعتیاد نیز از 15 تا 20 سالگی است، گروه آسیب پذیر کشور ما بیشترجوانان هستند و پس از آن افراد بی سواد، بیکار و آنهایی که مشکل روحی و روانی دارند و هیچگاه به پزشک مراجعه نمیکنند از جمله افراد آسیب پذیر و در معرض اعتیاد هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: کشورهایی که پیشگیری از اعتیاد را از دوران کودکی آغاز کرده اند موفقیتهای بیشتری داشته اند و ما نیز باید با برنامه ریزی و عزم ملی برای مقابله با این بلای خانمانسوز حرکت کنیم.
قافله باشی افزود: برای برنامهریزی ابتدا باید تغییر نگرش صورت گیرد، نگرش آموزش و پرورش و معلمان ما به اعتیاد مشکل دارد که باید اصلاح شود و ابتدا باید بزرگها را آموزش دهیم تا بتوانیم فرزندان را درست تربیت کنیم.
وی تصریح کرد: از طریق معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی پیشنهاد راه اندازی مرکز آموزش مهارتهای زندگی در استان را مطرح و سالانه 60 میلیون ریال بودجه نیز پیش بینی کرده ایم که در صورت موافقت با دایر شدن این مرکز می توان درمدارس آموزشهای مهارتی را به دانش آموزان ارائه و بینش و باورافراد را ارتقا داد.
نظر شما