غلامحسین نوذری در گفتگو با مهر در آستانه برگزاری نشست وزیران عضو مجمع کشورهای صادر کننده گاز در قطر، در رابطه با تشکیل این سازمان، گفت: پس از پیشنهاد مقام معظم رهبری در سال 85، 8 جلسه کارشناسی ارشد برای تشکیل این مجمع جهانی برگزار شد.
وی با اشاره به دعوت وزیران نفت و انرژی روسیه و قطر به تهران در سال گذشته، تصریح کرد: با تشکیل جلسه مقامات سه کشور در تهران که در مجموع حدود 67 درصد ذخایر گاز طبیعی دنیا را در اختیار دارند، مسیر همکاری برای ایجاد اوپک گازی باز شد.
وزیر نفت اعلام کرد: با توجه به نوع مصرف و آلایندگی های گاز طبیعی نسبت به سایر سوخت های فسیلی، بدون شک آینده بازارهای جهانی انرژی از آن گاز خواهد بود.
نوذری پیش از این نیز با اشاره به برنامه های بلند مدت ایران برای افزایش تولید گاز طبیعی، به مهر گفته بود: در پایان برنامه پنجم توسعه پیش بینی می کنیم میزان تولید گاز طبیعی ایران به حدود یک میلیارد و یکصد میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.
از سوی دیگر، پیشتر سیدرضا کسایی زاده مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سهم صادرات گاز ایران از 10 به 15 درصد بازارهای جهانی تا افق چشم انداز، اعلام کرده بود: بر این اساس در 10 سال آینده روزانه 215 میلیون متر مکعب گاز طبیعی و 356 میلیون متر مکعب گاز معادل ال ان جی به دیگر نقاط صادر خواهیم کرد.
به گزارش مهر، مهمترین محورهای برگزاری نشست کمیته کارشناسی و سپس وزیران مجمع کشورهای صادر کننده گاز در دوحه قطر، برنامه ریزی برای انتخاب اعضای دبیرخانه دائمی مجمع کشورهای صادر کننده گاز، انتخاب کارکنان دیبرخانه دائمی و دبیر کل مجمع با برگزاری یکسری از مراحل اداری است .
در نشست اخیرهمچنین پیش بینی می شود میزان بودجه دبیرخانه، منابع تامین بودجه، حق عضویتها و دیگر مسائل اداری و مالی مجمع کشورهای صادر کننده گاز مشخص شود.
نظر شما