حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و سردبیر نشریه "ذهن" در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نیایش به ارتباط انسان با عالم بالا و همچنین ظرفیتهای وجودی او برمی گردد .
وی با اشاره به اینکه انسان همواره نوعی تعلق وجودی به عالم بالا احساس و در پی دستیابی به کمالات الهی است، گفت: به طور طبیعی این گرایش متناسب با سنت دینی انسان است .
قائمی نیا تصریح کرد: انسان محدودیتهای وجودی خویش را از طریق ارتباط برقرار کردن با یک حقیقت ناب مرتفع کرده و احساس خلأ را در خود از بین می برد .
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با یادآوری اینکه نیایش عامل ارتباط نزدیک و صمیمی مخلوق با خالق خویش است که به انسان احساس امنیت و آرامش می دهد ، گفت: وقتی این ارتباط قطع می شود محدودبتهای وجودی انسان نمایان می شوند .
وی افزود: دنیای صنعتی امروز مشکلات بیشتری نسبت به قدیم دارد. زیرا فراغت و آسودگی خیال سلب شده ، با پیشرفت صنعت محرومیتها و محدودیتها بیشتر می شود ، به همین دلیل انسان بیش از هر زمان دیگری نیازمند آرامش است .
قائمی نیا با اشاره به اینکه امروز بشر در خدمت تکنولوژی است، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری انسان نیازمند ارتباط با ساحت لامتناهی است .
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد: انسانهایی که نیایش عمیقی دارند برخورد انسانی عمیقی داشته، با نگاهی فراتر از دنیایی صرف، به انسانهای دیگر و هستی می نگرند .
نظر شما