اولین پردازشگر کوانتومی رایانه ها ایجاد شد

اولین پردازشگر کوانتومی رایانه ها ایجاد شد

محققان آمریکایی موفق شدند اولین پردازشگر کوانتومی حالت جامد را ایجاد کنند و یک خیز بلند به سوی تولید رایانه های کوانتومی بردارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگران دانشگاه یل موفق شدند از یک تراشه ابر رسانایی دو کیو- بیتی برای اجرای الگوریتمهای ابتدایی مثل جستجوهای ساده استفاده کنند. به این ترتیب توانستند اولین اطلاعات کوانتومی را در یک پردازشگر حالت جامد پردازش کنند.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "پردازشگر ما می تواند تنها مقداری از وظایف ساده کوانتومی را انجام دهد که پیش از این با هسته های منفرد، اتمها و فوتونها اثبات می شد اما این اولین بار است که می توان از یک پردازشگر کوانتومی همانند یک ریزپردازشگر عادی استفاده کرد."

این تیم تحقیقاتی دو اتم مصنوعی یا دو کیو- بیت (بیتهای کوانتومی) را ایجاد کردند در حالی که هر کیو- بیت در واقع از یک میلیارد اتم آلومینیوم ساخته شده بود که همانند یک اتم واحد که می تواند دو حالت انرژی مختلف داشته باشد عمل می کرد. این حالتها "صفر" و "یک" و یا "روشن" و "خاموش" هستند که بیتهایی را که در رایانه های فعلی حضور دارند تنظیم می کنند. در حقیقت "کیو بیت" قیاس کوانتومی یک بیت است و از انطباق همزمان صفر و یک استفاده می کند.

این دانشمندان با ذکر یک مثال قابلیتهای یک پردازشگر کوانتومی را نشان دادند: تصور کنید که چهار شماره تلفن دارید که هریک از آنها برای یکی از دوستان شما است اما نمی دانید که کدام شماره برای کدام دوست است. بنابراین شما باید دو تا سه بار تلاش کنید تا بتوانید شماره درست را بگیرید. این در حالی است که یک پردازشگر کوانتومی می تواند شماره درست را تنها با یک بار تلاش پیدا کند.

کد خبر 905016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha