به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، مریم اردبیلی ظهر سه شنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه اینکه در عین حالی که این میزان کم مبتلایان به اعتیاد فارس را زنان تشکیل می دهند اما این قشر از جامعه نقش بسزایی در پیشگیری و مدیریت فرهنگی اعتیاد در خانواده دارند، افزود: زنها و در مجموع خانواده ها به شدت قربانی اعتیاد هستند به طوریکه زمانی که پدر خانواده به این بیماری مبتلا شد به این خانواده بدسرپرست گفته می شود که مشکلات آن به مراتب بیشتر از خانواده های بی سرپرست است.
وی با اشاره به اینکه خانواده های بد سرپرست به خاطر مسئله اعتیاد سرپرست خانواده و با توجه به احتمال سوق یافتن کمکها و حمایتها به مواد مخدر، تحت پوشش مراکز حمایتی قرار نمی گیرند، افزود: از این رو در خانواده های بی سرپرست به طور عمده با مشکلات حوزه کمبودها مواجه هستیم اما استرس را در این خانواده کمتر از سایر مشکلات می توان مشاهده کرد اما در خانواده های بدسرپرست علاوه بر کمبودها مشکلات ناشی از وجود استرس در بین اعضا نیز وجود دارد و این امر مسائل و مشکلات این دسته از خانواده ها را بیشتر می کند.
مشاور استاندار فارس در امور بانوان با بیان اینکه از این رو چنانچه معتقد به نقش اساسی زن در خانواده طبق دیدگاه های اسلام هستیم باید از این کارکرد به خوبی استفاده کرد، افزود: برای حوزه اعتیاد، پیشگیری و درمان خانواده ها نقش تایین کننده ای را دارد و چنانچه قرار باشد نسلی برای آینده تربیت شود که مهارتهای ارتباط با گروه همسالان، توانایی "نه" گفتن، نحوه معاشرت در جامعه را به خوبی فرابگیرد باید به طور حتم این آموزشها در بستر خانواده و در راس آن زنان و مادرها صورت گیرد.
اردبیلی با تاکید بر نقش گروه های مردم نهاد با عضویت مادران و بانوان جامعه برای کاهش اعتیاد و پیشگیری از ابتلا به آن در خانواده، بیان کرد: در حال حاضر موسسات مردم نهاد متنوعی در حوزه درمان اعتیاد فعالیت دارند اما معتقیدم بانوان می توانند با تشکیل چنین موسساتی بیشتر در حوزه پیشگیری از اعتیاد وارد شود تا با این کار بتوانند در مدیریت فرهنگی این موضوع موثر واقع شوند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به تدوین و تصویب طرح های مختلف حوزه بانوان در مقابله با آسیبهای اجتماعی به ویژه ابتلا به اعتیاد نیز بیان کرد: از آنجایی که سن شروع آسیبهای اجتماعی در زنان مقطع راهنمایی به شمار می رود و در این سن نیز آمادگی مطلوبی برای دریافت آموزشها وجود دارد طرحی به صورت پایلوت مقارن سال 84 در کارگروه بانوان فارس با عنوان "ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دختران" مصوب شد که بر اساس آن دختران مقطع راهنمایی مدارس شبانه روزی استان تحت پوشش آموزشها قرار گرفتند.
مشاور استاندار فارس در امور بانوان با اشاره به اینکه در این طرح پنج هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند، افزود: آموزشها به چند بخش جسمی، سلامت روحی و روانی و همچنین آموزشهای دوران بلوغ آسیبهای جسمی و روحی ناشی از برقراری برخی از ارتباطات و... تقسیم شد که در پایان سال نیز طرح بازخورد و نتایج موفقیت آمیزی را به همراه داشت.
وی با اشاره به اینکه در پی این امر در سال 85 نیز طرح مذکور برای 15منطقه از 60منطقه استان فارس که براساس ارزیابیها بیشتر تحت تاثیر آسیبها بودند اجرا شد، افزود: در سال 86 نیز این طرح برای سال 87 مورد تصویب قرار گرفت که در پی آن در سال 87 حدود 37هزار نفر از تمام دختران دوره راهنمایی استان مورد ارائه این آموزشها قرار گرفتند.
اردبیلی با بیان اینکه از آنجایی که این طرح به صورت موفقیت آمیزی اجرا شده بود به سطح وزارت آموزش و پرورش نیز پیشنهاد شد تا در سطوح ملی مورد بررسی و اجرا قرار گیرد، افزود: برای امسال نیز طرح در استان فارس پیگیری می شود با این تفاوت که برای امسال بعد سلامت اجتماعی آن ارتقا می یابد.
نظر شما