۱۲ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۰۹

گزارش خبری مهر/

تیغ بر پیکر پیر دانش؛ دربهای گشوده دانشگاه اصفهان برای توسعه شهرسازی!

تیغ بر پیکر پیر دانش؛ دربهای گشوده دانشگاه اصفهان برای توسعه شهرسازی!

اصفهان - خبرگزاری مهر: در سال 1332 بود که تعدادی دکل برق در مجاورت خوابگاه های دانشگاه اصفهان برای برق رسانی به مناطق مسکونی واقع شده در اطراف این دانشگاه نصب شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، 10 سال پیش نیز لوله هایی قطور برای انتقال آب به شهر یزد از داخل دانشگاه اصفهان عبور کرد، لوله هایی با فشار 30 اتمسفر که به عقیده کارشناسان اگر زمین لرزه ای اتفاق افتد تمام دانشگاه را منفجر می کند.

امروز نیز سخن از عبور کابل های برق 230 کیلوولت برای تأمین برق قطار شهری در زمین های دانشگاه اصفهان است. طرحی که در سال های گذشته، مسئولان دانشگاه به شدت با آن مخالف بودند و اعلام می کردند دانشگاه حریم و مرزی دارد که تنها برای توسعه علمی تعریف شده است.

اما متأسفانه به نظر می رسد که پروژه های شهری یکی پس از دیگری این حریم را تهدید کرده و بدنه دانشگاه را هدف خود قرار داده اند.

سال 1381 دکتر طالبی، رئیس سابق دانشگاه اصفهان در جمع دانشجویان جدید الورود، این دانشگاه را به دلیل یکپارچگی و وسعتش به یک شهر تشبیه کرد و گفت: "نصف جهان همین جا است".

امروز دربهای دانشگاه اصفهان نه برای توسعه کیفی در حوزه دانش که برای شهرسازی باز است

دانشگاه اصفهان بخش اعظمی از بهترین زمینهای شهر را به خود اختصاص داده و حتی چهار سال تحصیلی نیز برای شناخت تمام کوی و برزن این شهر کم است اما امروز مشاهده می شود که دربهای این مرکز علمی باز شده، اما نه برای توسعه کیفی آن در حوزه دانش، بلکه برای شهرسازی!

طرح عبور لوله های برق از دانشگاه اصفهان برای اجرای پروژه ملی قطار شهری از سال پیش مطرح بود، اما مسئولان سابق دانشگاه با طرح یادشده به شدت مخالفت کردند، زیرا به گفته یکی از این مسئولان، پول برق دانشگاه اصفهان ماهیانه 50 میلیون تومان است و تاکنون شرکت برق منطقه ای حاضر به ارائه تسهیلات و یا پرداخت حق انتفاعی در قبال اجرای این پروژه به دانشگاه نشده بود.

از سوی دیگر در سالهای گذشته سیاست بلندمدت مسئولان دانشگاه مبنی بر توسعه کیفی این مرکز آموزش عالی بود و حتی تلاش هایی مبنی بر اینکه خیابان دانشگاه یک محور پیاده باشد نیز صورت گرفت تا دانشجویان از قدم زدن در آن لذت ببرند، اما امروز دیگر خبری از این سیاستها نیست، بلکه پروژه هایی در دانشگاه اصفهان اجرا می شود، که سود معنوی برای آن ندارد.

حق انتفاع گرفته ایم

اما محمدحسین را مشت، رئیس دانشگاه اصفهان معتقد است که پروژه نصب لوله های برق، دانشگاه را از لحاظ توسعه کمی و یا کیفی با مشکل مواجه نمی کند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح نصب این لوله ها برای تهیه برق قطار شهری در منطقه هزارجریب در دست اجرا است و لوله های یادشده از عمق 3 متری منتهی الیه بخش غربی دانشگاه اصفهان عبور می کند.

رئیس دانشگاه اصفهان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا باید این طرح در زمینهای یک مرکز علمی اجرا شود، گفت: حق اجرای این طرح در دانشگاه را به شرکت برق منطقه ای داده ایم و استاندار اصفهان و هیئت امنای دانشگاه نیز کاملاً در جریان اجرای آن هستند.

در قبال عبور لوله های برق از دانشگاه اصفهان حق انتفاع گرفته ایم و از محل کسب اینگونه درآمدها به ساخت و ساز و توسعه کمی می پردازیم
رئیس دانشگاه اصفهان
وی افزود: در قبال اجرای این پروژه حق انتفاعی را از شرکت برق منطقه ای گرفته و از کسب اینگونه درآمدها است که به ساخت و ساز و توسعه کمی دانشگاه می پردازیم.

به گفته برخی از کارشناسان و طبق تحقیقات انجام شده این لوله های برق می تواند از کنار خیابان هزارجریب نیز عبور کند زیرا تأسیسات چندانی مانع آن نیست.

کسب هزینه ها به چه قیمتی؟

یکی از کارشناسان مسائل شهری اصفهان در این خصوص به مهر گفت: شاید بودجه سالانه یک دانشگاه پاسخگوی توسعه کمی و کیفی آن نباشد به ویژه وقتی قرار به احداث دانشکده عظیمی با عنوان "علوم و فنون نوین "است و نیاز به تأمین اعتبار از درآمدهای اختصاصی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید پرسید کسب این هزینه ها به چه قیمتی؟ آیا به قیمت تکه تکه ساختن یکپارچگی دانشگاه به بهانه اجرای پروژه هایی که می تواند در شهر اجرا شوند؟

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر اینگونه است آیا بهتر نیست که میله های آبی رنگ دانشگاه را برداشته و این مرکز را با خیابان های شهر یکسان سازیم تا دیگر نخواهیم هر روز تیغی برنده بر پیکر این پیر 60 ساله دانش وارد کنیم.

کد خبر 905401

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha