به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، پس از آنکه مسئولان و کارشناسان محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، برداشتهای بی رویه از بستر رودخانه بشار یاسوج را موجب وارد آمدن آثار مخرب و جبران ناپذیری بر محیط زیست استان عنوان کردند، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد نیز از خطر تخریب و واژگونی پل ورودی شهر یاسوج خبر داد.
حبیب الله براتی در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج، گفت: برداشتهای بی رویه شن و ماسه از بستر این رودخانه موجب خالی شدن زیر پایه های پل ورودی یاسوج به عنوان شاهراه حیاتی این شهر برای ارتباط با روستاهای اقماری خود و شهرهای مجاور، شده است.
براتی اظهار داشت: در محدوده فاصله هفت کیلومتری پل بشار تا پل مختار، شش واحد ماسه شویی و سنگ شکن وجود دارد که همه آنها بدون مجوز، سالانه بالغ بر 450هزارمتر مکعب مصالح کف رودخانه را برداشت می کنند و متأسفانه بی توجه به هشدارها و تذکرات ما به صورت شبانه روزی به فعالیت خود ادامه می دهند.وی افزود: عملکرد این واحدهای سنگ شکن باعث شده کف رودخانه بشار هم اکنون بالغ بر پنج متر پایین رفته و به خاک اصلی رودخانه در میلیونها سال پیش رسیده است.
براتی تصریح کرد: بر این اساس این امکان وجود دارد که با یک بارندگی شدید زیر پایه های پل خالی شده، ستونها پایین رفته و آب پل را ببرد و یا بر اثر نشست خاک، پل واژگون شود.
وی بیان کرد: دو سال پیش نیز در جلسه ای مصوب شد که این واحدها به مکان دیگری منتقل شوند اما مسئولان امر این مسئله را پشت سر انداختند و تاکنون این کارخانه ها به جمع کردن بستر رودخانه و ایجاد تپه های بزرگی از شن و ماسه مشغول هستند.
این مسئول افزود: میزان برداشتها از بستر رود بشار دراین چند سال به حدی بوده که می توان گفت تمام مصالح ساختمانهای شهر یاسوج از بستر این رودخانه تامین شده است.اما برداشت بی رویه از بستر رودخانه بشار نه تنها اکوسیستم زیست محیطی رودخانه و پل 100متری بشار را با خطر تخریب مواجه کرده بلکه آسیب های جدی نیز به تأسیسات و ابنیه ای که از کف این رودخانه می گذرد از جمله لوله های آب و گاز، وارد کرده است.
به رغم اینکه در سال 1384 در نشست هیئت رسیدگی به امور معادن شن و ماسه استان و همچنین در نشست دیگری در سال 86، مصوب شد همه کارخانه های تولیدی شن و ماسه در محدوده پل بشار تا پل مختار، به تدریج به نقاط دیگری انتقال یابند، تاکنون هیچ اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته است. شاید مسئولان می خواهند پس از مرگ سهراب این مشکل را حل کنند؟
نظر شما