علیاکبر شعبانیفرد در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: استفاده بهینه از امکانات و توانمندی های بخش های مختلف صنعتی استان نیازمند تحول جدی در زیرساخت های صنعتی است تا بتوان امکان بهره گیری از تمام توان و ظرفیت های این بخش در استان فراهم شود.
وی تصریح کرد: بدون ابزار و زیرساخت های لازم در مباحث اقتصادی، توسعه متوازن بخش صنعت و صادرات با مشکل مواجه می شود.
استاندار استان مرکزی با اشاره به وجود واحدهای صنعتی بزرگ ولی میانی در چرخه صنعت استان مرکزی گفت: بسیاری از این صنایع برای تولید خود باید از خارج کشور مواد اولیه وارد کنند که در صورت ارائه نشدن این مواد به آنان واحدهای ایجاد شده با بحران روبرو خواهند شد.
وی با بیان اینکه در گذشته به دلیل بی توجهی به تکمیل چرخه صنعت، میزان وابستگی واحدهای میانی صنعت در کشور به خارج زیاد بود، گفت: باید چرخه کاملی از هر واحد صنعتی جدید ایجاد شود تا صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت ایجاد شده بتوانند بدون وابستگی به خارج فعالیت و مستقل عمل کنند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: واحدهای پایین دستی صنایع میانی نیز با مشکلاتی مواجه هستند که مدیران این واحدها باید با بهره گیری از تکنولوژی روز و افزایش بهره وری در تولید و نیروی انسانی علاوه بر اشتغالزایی موثر در کشور تولیداتی با کیفیت و استاندارد بالا و دارای قدرت رقابتی تولید کنند.
شعبانی فرد بی توجهی به فرآوری محصولات و منابع موجود خام کشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که مواد اولیه به قیمتی ارزان به صورت خام به خارج از کشور صادر می شود و همین مواد پس از فراوری بار دیگر به قیمتی گران تر به داخل وارد می شود که این برخلاف برنامههای توسعه ای کشور در30 سال گذشته است.
وی با اشاره به نقش صنعت در توسعه استان افزود: در برنامه چهارم توسعه 29 هزار و 882 فرصت شغلی جدید در بخش صنعت و معدن در استان پیش بینی شده است که برای تحقق آن 24 هزار و 140 میلیارد ریال جذب سرمایه نیاز است.
استاندار مرکزی افزود: همچنین از ابتدای برنامه چهارم، 469 میلیارد ریال در بخش صنعت و معدن استان مرکزی سرمایه گذاری صورت گرفته است که این میزان سرمایه گذاری از رشد 200 درصدی برخوردار بوده است.
نظر شما