به گزارش خبرگزاری مهر، در دومین روز از این همایش علمی، سمیه آجرلو، جامعه شناس، در مقاله خود با عنان (مطالعه وضعیت زنان سرپرست خانوار) با اشاره به مسئله زنان دستفروش در مترو، خاطرنشان کرد: در این مورد پس از علت اقتصادی، آنچه باعث حضور زنان دستفروش در مکانی مثل مترو می شود زنانه بودن محیط است.
وی افزود: در کنار مسئله اقتصادی، مواردی همچون عوامل اجتماعی که به رابطه زنان دستفروش با سایر فر وشندگان مترو و مامورین و مردم باز می گردد نیز باید در نظر داشت و علاوه بر این باید به خاطرداشت که این زنان از درآمد پایینی برخوردارند که گاه کفاف نیازهای اولیه آنها را نیز نمی دهد.
آجرلو ادامه داد: باتوجه به شرایط سخت کاری زنان دستفروش، حضور مامورین درمترو نیز بر استرس کاری آنان افزوده است و هر لحظه نگران از دست دادن اجناس و سرمایه خود هستند. البته این موضوع به گونه ای نیست که پس از توقیف اجناس توسط مامورین نتوانند آن را پس بگیرند، بلکه بیشتر نگران دوندگی های پس از آن برای بازپس گیری هستند.
این جامعه شناس همچنین در مقابله خود با اشاره به اینکه زنان دستفروش تحت پوشش شهرداری تهران از امنیت شغلی برخوردارند، گفت: میزان استرس و آسیب های روانی و اجتماعی در این زنان بسیار کمتر از زنان دستفروشی است که تحت پوشش هیچ ارگان حمایتی نیستند.
سمیه آجرلو تهیه و توزیع کارت فروشندگی مترو بین زنان دستفروش را راهکاری کوتاه مدت اما موثر خواند و گفت: این راه می تواند تا حدود زیادی به ساماندهی این زنان کمک کند.
وی افزود: همچنین به کارگیری زنان سرپرست خانوار در بخش های اشتغالزا به همراه ایجاد مکان هایی برای ایجاد اشتغال، شناسایی مشاغل خانگی درآمدزا به منظور اختصاص وقت کافی برای تربیت فرزندان و ساماندهی بیمه های مختلف تامین آتیه، بیمه عمر و ...از دیگر راهکارهای پیشنهادی برای کمک و حمایت از زنان سرپرست خانوار است.
نظر شما