به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، نادعلی حاجیلری عصر شنبه در نشست مدیران این شرکت در گرگان افزود: آلودگی ناشی از استفاده از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات برای سفرههای آب زیرزمینی و آبهای سطحی بسیار جدی است و این آلودگی بیشتر از آلودگی صنایع در شهرها است.
وی اظهار داشت: 80 درصد از مجموع آبهای استحصالی سطحی و زیرزمینی استان در بخش کشاورزی به مصرف می رسد، این در حالی است که حدود 63 درصد آب مورد مصرف بخش کشاورزی از منابع آب زیر زمینی تامین می شود.
وی اظهار داشت: حفاظت کمی و کیفی از منابع آب نیازمند همگرایی دستگاههای دولتی و غیردولتی است و در این مسیر باید مجموعه دستگاههای کشور با هماهنگی و برنامه ریزی حرکت کنند و حفاظت از این منابع موجب توسعه پایدار می شود.
به گفته وی، نهادینه شدن فرهنگ صرفه جویی در جامعه و اجرایی شدن شعار مهم و راهبردی اصلاح الگوی مصرف، نیازمند اقدامات وسیع تحقیقی و بهره گیری از نظرات کارشناسی نخبگان است.
حاجیلری، نقش کارگروه انسجام بخشی مدیران آب و آبفا و نیز شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق را در اجرایی شدن شعار اصلاح الگوی مصرف مهم دانست.
وی در تشریح چالشهای فراروی آب در آینده خاطرنشان کرد: بحرانهای طبیعی و اجتماعی و تغییرات اقلیم، آبهای مرزی و مشترک، محدودیت منابع آب و افزایش جمعیت وعدم تعادل منابع و مصارف از جمله چالشهای فراروی آب در آینده است.
وی بیان داشت: تامین و تجهیز منابع مالی طرحها، بهره وری و راندمان استفاده از آب و گسترش آلودگی منابع آب از دیگر چالشهای موجود است.
حاجیلری، با اشاره به هدر رفت بخش مهمی از آب در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: باید با بهره گیری از شیوه های نوین آبیاری راندمان بهره وری در این بخش را افزایش دهیم.
این مسئول عنوان کرد: منابع آبی، محدود و تجدیدناپذیر بوده، از این رو کاهش آلاینده های آب ضرروی است.
نظر شما