به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، در نشست هسته مطالعات و پژوهشهای بازرگانی استان سیستان و بلوچستان که پیش از ظهر امروز با هدف بحث و طرح مسایل علمی و پژوهشی مرتبط با بازرگانی در محل سازمان بازرگانی استان برگزار شد، ایرج حسن پور اعلام کرد: بزودی اطلاعات مربوط به واحدهای صنفی و تولیدی با همکاری کارشناسان اصناف اخذ و کتاب جامع واحدهای صنفی و تولیدی استان تدوین خواهد شد.
رئیس سازمان بازرگانی و دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به اهمیت پژوهش در حوزه ی بازرگانی کار مطالعاتی در رابطه با ترانزیت محور شرق و راه آهن چابهار به مزار شریف به عنوان یک طرح مطالعاتی به مؤسسه مطالعات و پژوهشهای وزارت بازرگانی پیشنهاد می شود.
وی اضافه کرد: مکاتباتی با مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی صورت خواهد گرفت تا سمینار منطقه ای هسته های مطالعاتی استانهای یزد، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان را در زاهدان برگزار کنیم.
حسن پور، همچنین از برگزاری همایشی با عنوان توسعه فضای رقابتی در استان و همکاری جهت برگزاری همایش بین المللی اصلاح الگوی مصرف که در مهرماه سالجاری در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار می شود و در دستور کار هسته مطالعات این سازمان قرار گرفته، خبر داد.
دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان سیستان و بلوچستان به افتتاح پایانه مرزی میلک اشاره کرد و اظهار داشت: به افتتاح این پایانه بزودی شاهد تحول در منطقه وکشور و رشد بیش از پیش توسعه صادرات غیرنفتی و ترانزیت کالا خواهیم بود.
ایرج حسن پور اضافه کرد: با راه اندازی پایانه مرزی میلک به زودی شاهد رشد چشمگیر صادرات به افغانستان و شاهد توسعه تجارت بین طرفین خواهیم بود و این پایانه با هدف توسعه و تحول در امر ترانزیت و توسعه صادرات غیرنفتی در منطقه سیستان راه اندازی شده است.
رئیس سازمان بازرگانی سیستان و بلوچستان تأکید داشت: موقعیتهای ویژه اقتصادی به علت همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان، دارا بودن شرایط مؤثر در تجارت و ترانزیت خارجی، دسترسی به آبهای آزاد از جمله قابلیتهای این استان به شمار می رود که مورد توجه مسئولان نظام نیز قرار دارد.
دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان با اشاره به اهمیت این پایانه مرزی تصریح کرد: با توجه به مشترکات مذهبی، فرهنگی و تاریخی بین دو کشور ایران و افغانستان و موقعیت استراتژیک منطقه وجود این پایانه باعث رشد حجم تجارت بین دو کشور خواهد شد و حتی می توان گفت در چند سال آینده این پایانه بعنوان یکی از پایانه های مهم تجارت و ترانزیت کالا در منطقه خواهد شد.
ایرج حسن پور اعلام کرد: هم اکنون میزان مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با کشور افغانستان 600 میلیون دلار است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته این میزان افزایش خواهد یافت.
پایانه مرزی میلک در محدوه شهرستان تازه تأسیس هیرمند قرار و در مرز مشترک ایران و افغانستان در استان سیستان و بلوچستان مجاور پل میلک قرار گرفته است و دارای بخشهای مسافربری، تجاری، گذرنامه، سالن گمرک، استاندارد، قرنطینه، شعب بانک و تشریفات کالا است.
نظر شما