۱۷ تیر ۱۳۸۸، ۱۲:۱۰

نمونه گیری از گرازهای وحشی برای جلوگیری از آنفاوانزای خوکی در استان مرکزی

نمونه گیری از گرازهای وحشی برای جلوگیری از آنفاوانزای خوکی در استان مرکزی

اراک - خبرگزاری مهر: مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: کار پایش و نمونه گیریی از گرازهای وحشی با همکاری دامپزشکی و محیط زیست برای جلوگیری از آنفولانزای خوکی استان انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، دکتر سهید حسینی امروز در جمع خبرنگاران رسانه های خبری در اراک افزود: تاکنون موردی از آنفاوانزای خوکی در استان گزارش نشده است و اقدامات این اداره برای حفاظت از سلامت استان ادامه می یابد.

وی با بیان اینکه، کارهای نظارتی در 534زیستگاه پرندگان مهاجر در استان نیز انجام شده است، خاطر نشان کرد: تهیه شش هزار و 328نمونه سرم از این تعداد از جمله فعالیتهای این اداره است.

حسینی انجام مراقبت به تعداد دو هزار و 556مورد در شهرها و دوهزار و 179مورد نیز در روستاها را از دیگر اقدامات خواند و گفت: نظارت بر فرآوردهای دامی، واکسیناسیون دام بر علیه بیماری بروسلوز و تاریخ دار کردن تخم مرغها را از جمله برنامه ها و اولویتهای کاری امسال اداره دامپزشکی استان مرکزی در راستای تضمین سلامت و بهداشت جامعه است.

این مقام بهداشتی در استان مرکزی، در ادامه، با بیان اینکه هم اکنون هشت کشتارگاه طیور و 12کشتارگاه دام در استان فعالیت دارد افزود: سال گذشته 230راس گوسفند و 35هزار راس دام سنگین کشتار شده و مجموعا 94هزار کیلو فراورده گوشتی غیر بهداشتی معدوم شد و نظارت در این زمینه با جدیت در سال جاری نیز ادامه می یابد.

وی در ادامه به مناسبت روز ملی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: تب مالت، سل، هاری، شاربن، آنفلوانزا، جنون گاوی، و تبهای همراه با خونریزی از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است وی گفت: امروز تجارت جهانی دام و فراوردهای دامی براحتی بین تمامی کشورها انجام می شود که می تواند یکی از عوامل انتقال بیمارهای مشترک باشد.

وی 75 درصد بیماریهای نوپدید و عفونتها، را دارای منشا مشترکی بین انسان و دام و قابل انتقال دانست وافزود: با تقویت همکاریهای بین بخشی و سایر دستگاههای ذیربط و اطلاع رسانی و آموزش به جامعه می توان این بیماریها و راههای انتقال را کاهش داد.

وی، در زمینه واکسیناسیون جمعیت دامی بر علیه بیماریهای مشترک افزود: پارسال 872هزار راس دام بر علیه تب مالت واکسینه شده که این میزان نسبت به مشابه سال قبل 20درصد افزایش داشته است.

حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته، 10هزار و 26راس دام بر علیه بیماری سل، مشمشه در استان واکسینه شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه استان مرکزی یکی از مراکز عمده تولید فراوردهای دامی در کشور است نظارت بر این محصول از جمله اولویتهای کاری مرکز دامپزشکی استان است.

کد خبر 908530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha