به گزارش خبرنگار مهر در ساری، عباسعلی وفایی نژاد بعد از ظهر شنبه در جلسه توسعه صادرات مازندران در ساری با بیان اینکه سازمان بازرگانی در سه محور فعالیتهای اقتصادی و یک محور توسعه منابع انسانی فعالیت دارد، افزود: توسعه بازرگانی داخلی از مهمترین و اساسی ترین بخشهای فعالیت این سازمان است که سعی برآن است تا زمینه ای آماده شود تا نیاز مردم استان به کالاهای اساسی و ضروری در حد توان تامین و تنظیم بازار و ایجاد بستر مناسب برای عرضه کالاها فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه در این راستا بحث تامین و توزیع کالاهای اساسی با پیگیری در خصوص وضعیت اقلام کالا برگی مانند قند و شکر و روغن نباتی است، خاطرنشان کرد: بخشی نیز سیاستهای تنظیم بازار است که به منظور تامین نیاز مردم استان در شرایط و موقعیتهای خاص است.
وفایی نژاد با بیان اینکه مهمترین اقدام در این راستا ذخیره سازی و توزیع 31 هزار تن پرتقال بوده است، اظهار داشت: توزیع برنج به مقدار چهار هزار و 797 تن از دیگر اقدامات در این راستا بوده است.
وی با اشاره به اینکه در بعضی مواقع بر اساس تغییر ساختار نارسایی هایی در توزیع بعضی از کالاها مانند گوشت مرغ و گوشت قرمز به وجود می آید که سازمان بازرگانی ورود پیدا می کند، عنوان کرد: تامین لوازم و ادوات کشاورزی در مواقع لزوم از دیگر کارهای ویژه این سازمان بوده است.
وفایی نژاد با بیان اینکه در سال گذشته دو فرآیند مهم را در دستور کار و جز اهداف و برنامه ها داشته ایم که در راستای اهداف هفت گانه دولت در بخش هدفمند کردن یارانه ها بوده است، خاطرنشان کرد: بحث اصلاح نظام توزیع در این راستا در وزارت بازرگانی شکل پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه از اهداف دولت، توسعه تجارت الکترونیک به عنوان یکی از ابزار مهم مراودات تجاری بوده است، گفت: برای انجام این طرح در سال گذشته 80 هزار واحد صنفی در سطح مازندران به سیستم الکترونیکی سامانه هوشمند متصل شده است که به ملت کارت مشهور بوده که در راستای انجام آن، برنامه ریزی هایی نیز جهت عرضه بعضی از کالاها و خدمات خواهیم داشت که از جمله مزایای این طرح به شفاف سازی عرضه کالاها و مراودات پول، نظم دهی در بحث ساختار نظام توزیع و برآوردهای تامین نیاز جامعه را برای کالاهای اساسی خواهیم داشت.
رئیس سازمان بازرگانی مازندران با بیان اینکه اقلامی مانند روغن نباتی و قند و شکر را در این بخش خارج از کالا برگی در دست اقدام داریم، افزود: این طرح در مورد شیر رایانه ای نیز انجام شده و اقلامی غیر کالا برگی مانند آب معدنی، ماکارونی، روغن فروش آزاد و کالاهایی را که می توان به نوعی مدیریت کرد را پس از این وارد این سیستم کرده تا از طریق ملت کارت عرضه شوند.
وفایی نژاد با اشاره به اینکه بحث ساماندهی مشاوران املاک و مستغلات از دیگر برنامه ها در این راستا است، اظهار داشت: برای ساماندهی این اقلام برنامه هایی تعریف شده که بر اساس آن کلیه املاک و مستغلات تعریف شده و دارای کد خاصی خواهند بود.
وفایی نژاد با انتقاد از اینکه در سطح استان هنوز یک مدیریت جامع کشاورزی اعم از تولید، توزیع و مصرف وجود ندارد، گفت: تولید کننده های روستایی و کشاورزان ما احساسی تولید می کنند برای جبران و کنترل این مشکل جلسه ویژه کنترل و نظارت بازار در این سازمان به صورت هفتگی رخدادهای اقتصادی و بازرگانی بازار را رصد کرده و با تجزیه و تحلیل مشکلات بازار تدابیر لازم را برای کنترل انجام می دهد.
رئیس سازمان بازرگانی مازندران با بیان اینکه تعاملات لازم با استانهای دیگر در مورد کمبود و یا مازاد کالاهای استان انجام می شود، افزود: این سازمان آمادگی دارد با هماهنگی استانهای مقصد غرفه های رایگان در اختیار تشکلها قرار دهد.
وفایی نژاد با اشاره به اینکه باید از فردگرایی به گروه گرایی و فعالیتهای تشکلی تغییر روش دهیم، خاطرنشان کرد: نداشتن تشکلهای پویا و فعال در بخش بازرگانی از مشکلات ویژه در استان مازندران است.
وی با بیان اینکه در بحث توسعه بازار بحث بافندگان فرش را وجود دارد، عنوان کرد: صنعت بافندگی فرش صنعتی با کمترین هزینه و اشغال محیط اما با سود مناسب است که در این راستا شناسایی 22 هزار نفر در استان انجام شده که تاکنون 13 هزار دار قالی نیز شناسایی و پنج هزار نفر بیمه عمر و حوادث نیز شده که به دنبال انجام بیمه تامین اجتماعی و درمان آنها نیز هستیم.
وی با بیان اینکه در سطح استان 17 مجمع امور صنفی و 593 اتحادیه تشکلهای صنفی فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: 85 هزار واحد با پروانه و 18 هزار واحد بی پروانه شناسایی شده و همچنین 12 هزار پروانه به ایثارگران داده شده است.
نظر شما