رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به تازگی آمادگی خود برای واگذاری قدرت به حماس در صورت پیروزی این جنبش در انتخابات ریاست تشکیلات و مجلس قانونگذاری را اعلام نمود که گروههای جهادی فلسطینی با موضع شکاکانه به آن نگاه کردند. در این ارتباط خبرگزاری مهر با "ابوعلی شکیب" عضو رهبری جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان گفتگو کرده و نظرات وی را در این زمینه جویا شده است که به شرح ذیل می باشد.
خبرگزاری مهر: ابومازن رئیس غیرقانونی تشکیلات خودگردان فلسطین آمادگی خود را برای کناره گیری از قدرت درصورت پیروزی جنبش حماس در انتخابات آینده اعلام کرده است، این سخن تا چه اندازه می تواند درست و جدی باشد؟
شکیب : حقیقتا اگر ابومازن چنین سخنی را بر زبان آورده باشد این موضعی مثبت است البته در صورتی که وی به آنچه که می گوید، تا آخر پایبند بماند. از نگاه ما، این موضع همسو با اصول دموکراتیک است که همه باید به اصول اولیه آن پایبند بمانند. اینکه رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان فلسطین در موضع خود ثابت قدم بماند یک احتمال است، واگر وی درحرف های خود صادق باشد این موضعی درست و مثبت است به شرط اینکه این آمادگی واقعی در او ایجاد شده باشد تا واقعا به نتایج آتی انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین تن بدهد. بنابراین تلسیم شدن دربرابر نتایج انتخابات درصورت پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ضرورت انکار ناپذیراست .
اختلافات میان حماس و فتح چگونه قابل حل و فصل است و جنبش جهاد اسلامی چه گام های برای حل اختلافات برداشته است؟
*- ما درجنبش جهاد اسلامی برای رفع اختلافات حماس و فتح تلاشهای زیادی را انجام داده ایم و و برای به توافق رسیدن این دو گروه همچنان تلاش می کنیم، اما به نظر می رسد فشارهای خارجی مانع اصلی به توافق نرسیدن دو طرف شده است. فشارهایی که دولت آمریکا و دشمن صهیونیستی و برخی رژیم های عربی وارد می کنند باعث گردیده حماس و فتح نتوانند برسر مصلحت ملت فلسطین و قضیه فلسطین به توافق اجماع برسند .
علت حل نشدن مسائل اختلافی درموضع سرسختانه فتح است یا حماس ؟
* - به طبع هر دوطرف برنامه ها و طرحهای عدیده ای برای حل مشکلات دارند و نباید از یاد برد که هر طرفی ادعاهای حق به جانب خود را مطرح می کند. اما ما میزان را دراین امر قرار داده ایم که هرطرفی که به برنامه مقاومت برضد دشمن صهیونیستی و برنامه توافق برای درنظرگرفتن منافع عالیه ملت فلسطین پایبند باشد، ما به سوی آن گروه و برنامه هایش نزدیکتر می شویم . حماس و فتح تاکنون شش دور گفتگو انجام داده اند که بدون دستیابی به توافق برای پایان دادن به اختلافات به پایان رسید و قرار است دور هفتم این گفتگوها، 25 جولای (3 مرداد) برگزار شود.
با وجود اینکه دیگر گروههای جهادی فلسطین مانند حماس و فتح در فرایند سیاسی دولت مشارکت دارند ، جنبش جهاد اسلامی از سهیم شدن درامورسیاسی دولت خودداری می کند؟
*- از زمان تشکیل جبهه جهاد اسلامی فلسطین تاکنون کار این جنبش مقاومت برای از بین بردن اشغالگری و بیرون راندن دشمن صهیونیستی بوده است و تا به امروز ماموریت این جنبش تمام نشده است. بنابراین برنامه جنبش جهاد اسلامی برنامه مقاومت و جهاد علیه اشغالگران اسرائیلی است نه مشارکت در دولت و فعالیت سیاسی کردن. چون ما یک جنبش سیاسی نیستیم که در دولت فعالیت کنیم . بنابراین مادام که اشغالگران اسرائیلی در سرزمین فلسطین هستند ماموریت ما یعنی مبارزه برای اشغالگری ادامه می یابد. البته اگر شرایط تغییر کند و سرزمین فلسطین از لوس اشغالگران پاک گردد، ما موضوع مشارکت در دولت فلسطینی را بررسی خواهیم کرد اما تا موقعی که فلسطین در اشغال بیگانگان است، جنبش جهاد اسلامی به عنوان گروهی مبارز و آزادی بخش به قوت خود باقی می ماند تا روزی که تمامی سرزمین فلسطین از چنگال اشغالگران صهیونیست آزاد گردد.
درصورت پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در انتخابات تشکیلات خودگردان، حرکت جهاد اسلامی با این جنبش چگونه تعامل خواهد کرد؟
* - اولا ما پیروز شدن درانتخابات را به برادرانمان در جنبش مقاومت اسلامی تبریک خواهیم گفت و برای همه آنها آرزوی توفیق خواهیم کرد اما جهاد اسلامی نه در دولت حماس و فرایند سیاسی و نه در هیچ معامله ای مشارکت نمی کند . این جنبش توافقنامه های اسلو و هرگونه توافقنامه ای که منجر به حضور اشغالگران صهیونیست درفلسطین شود قاطعانه رد می کند و کسانی را که با صهیونیستها سازشکارند خائنین به ملت فلسطین می داند.
نظر شما