فدراسیون وزنه برداری پیش از این گفته بود نتیجه تمامی 200 نمونه دوپینگ به عمل آمده از ورزشکاران منفی بوده، حال آنکه نتیجه دو آزمایش دوپینگ در جریان مسابقات آسیایی از سوی فدراسیون جهانی، این سوال را به ذهن متبادر می کند که مسئولان فدراسیون ایرانی از کدام نمونه گیری سخن به میان آورده اند.
پرویز جلایر، رئیس کمیته فنی فدراسیون وزنه برداری ایران، پس از دوپینگ دو وزنه بردار گفت: "بعد از آن مشکل بزرگ و دوپینگ 9 ملی پوش کشورمان، کنترل شدیدی را روی معضل بزرگ و پدیده شوم دوپینگ انجام دادیم که انجام بیش از 600 نمونه آزمایش و برپایی کلاس های فراوان آموزشی برای ورزشکاران و مربیان در تمام استان ها گوشه هایی از فعالیت های ما به حساب می آید. شریفی دارویی را بدون هماهنگی کادر فنی تیم ملی مصرف کرده که همین تکروی و سهل انگاری این مشکل بزرگ را به وجود آورده است. ورزشکار باید در تمام زمینه ها تابع دستورات کادر فنی باشد و کوچک ترین موردی را از آنها پنهان نکند."
این در حالی است که بهرام افشارزاده، رئیس فدراسیون وزنه برداری، در این خصوص از رضازاده پاسخ خواسته است: "ما به اصل گرفتن چنین آزمایش هایی از ملی پوشان اعتراض داریم و نمی دانیم که چرا چنین بحث هایی مطرح شده است. ضمن اینکه در زمینه دوپینگ دو وزنه بردار رضازاده باید جواب دهد و پاسخگو باشد."
البته گویا افشارزاده از قدرت اجرایی بالای افسران دوپینگ وادا بی اطلاع است. این افراد مجازند در هر زمان از هر روز و در هر کجا که بخواهند، سر وقت ورزشکار رفته و از وی آزمایش بگیرند. درماه مارس، لانس آرمسترانگ با یکی از افسران که برای نمونه گیری به منزل وی در فرانسه رفته بود، همکاری نکرد و همین امر منجر به این شد که تا سرحد کنار ماندن از رقابت های تور دو فرانس پیش برود. ماجرا از این قرار بود که این دوچرخه سوار افسانه ای به آزمایش گیرنده گفته بود می خواهد دوش بگیرد و این تاخیر 20 دقیقه ای، مورد قبول مسئولان جهانی واقع نشد.
رشید شریفی عنوان کرده که فقط یک قرص مسکن مصرف کرده و نمی دانسته که این قرص، در فهرست داروهای ممنوعه وادا قرار دارد. چنانچه فرض را بر این بگذاریم که این وزنه بردار درست می گوید، این یعنی اینکه دانش پزشکی ورزش ما به سطحی نرسیده که از این پدیده شوم در امان بماند و چه تضمینی وجود دارد که در آینده دچار چنین معضلی نشویم؟
دو وزنه بردار ما با محرومیتی چهارساله مواجه شده اند و این یعنی شانس مدال طلای ما توسط شریفی در رقابت های المپیک 2012 لندن از بین رفت. این در حالی است که طبق قوانین وادا چنانچه فدراسیونی در سال بیش از دو نمونه مثبت دوپینگ داشته باشد، از سوی سازمان جهانی با جریمه نقدی و محرومیت مواجه خواهد شد.
اصغر ابراهیمی، ملی پوش دسته 94 کیلوگرم ایران به خبرنگار مهر گفت: یکی از راه های دور ماندن از دوپینگ، بالا بردن دانش پزشکی در ورزش است. وزنه برداری، یک رشته قدرتی و رکوردی است و بالطبع ورزشکاران از مواد نیروزا استفاده می کنند. اما مواد زودبازده که بسیار ارزان هم در بازار یافت می شود، ورزشکار را به این روز می اندازد. ما هم همواره می خواهیم ساده ترین راه را انتخاب کنیم. در حالی که اگر این کار زیر نظر متخصص انجام شود، هرگز ورزشکار رشته وزنه برداری و یا هر رشته دیگر، به عنوان ورزشکار دوپینگی معرفی نمی شود.
البته هیچ تردیدی وجود ندارد که ماجرای دوپینگ داودی و شریفی مشمول زمان خواهد شد و کسی از آن سراغی نخواهد گرفت. کمااینکه در جلسه اخیر فدراسیون وزنه برداری، هم افشارزاده و هم رضازاده، دوباره مسئولیت را به گردن خاطیان دوپینگی انداختند و به نوعی پرونده این رویداد تلخ را بستند.
در این چند سال، شکست هایی از این دست در ورزش زیاد بوده اما هیچ کس حاضر به پاسخگویی نشده و خود به خود به باد فراموشی سپرده شده است.
پرونده رضازاده که در حال حاضر مدیریت تیم های ملی وزنه برداری را بر عهده دارد، اگرچه برای سازمان ورزش بسته شد، اما برای اهل فن و مردم باز است که چگونه می شود این وزنه بردار تا آخرین روزها از حضور در المپیک سخن بگوید اما به ناگاه اعلام شود که به دلیل مشکلات جسمانی قادر به حضور در این رقابت ها نیست. پرونده این وزنه بردار هم مشمول زمان شد و امروز کاملا به باد فراموشی سپرده شده است.
نظر شما