به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، به دنبال اقدامات میراث فرهنگی در حصارکشی پل خواجو این سئوال در ذهن مردم و خبرنگاران ایجاد شده که علت این حصارکشیها چیست و سازمان میراث فرهنگی چرا مردم را از روند بازسازی پل خواجو بدون اطلاع نگه داشته است و آیا شایسته تر نیست که مردم نیز شاهد بازسازی آن باشند؟
سازمان میراث فرهنگی پس از انتشار خبری از سوی خبرگزاری مهر مبنی بر اینکه برخی از امور انجام شده در بازسازی پل خواجو غیر کارشناسی است، اقدام به کشیدن حصاری قرمز رنگ بر دور محوطه پل خواجو کرده که البته هنوز این حصارکشی به اتمام نرسیده و همچنان ادامه دارد.
سکوت کارشناسان نیز بر خواجو سایه افکنده است
نکته جالب و قابل توجه اینجاست که تنها این حصار قرمز بر پل خواجو سایه نیفکنده است و کارشناسانی که بارها بر غیرعلمی بودن بازساری و ترمیم پل خواجو نیز تاکید داشته اند اکنون در این خصوص نوعی سکوت اختیار کرده اند.
برخی بر این باورند که انتقاد به معنای دشمنی است و رسانه هایی را که نسبت به برخی از عملکردها انتقاد می کنند، دشمن می دانند اما خبرگزاری مهر در راستای رسالت خبری خود همواره به دنبال اطلاع رسانی شفاف و صادقانه است و انتظار می رود که همانگونه که رئیس جمهور نقد سازنده را بسیار موثر می داند دیگر مسئولان نیز به تبعیت از رئیس دولت از این امر تبعیت کنند.
اقدام و جسارت برای بازسازی پل خواجوی اصفهان امری بسیار در خور ستایش است اما انتظار می رفت این اقدام به صورت کارشناسی و علمی انجام شود و شایسته تر نیز آن بود که مسئولان امر در این عرصه رسانه ها را یاری رسانده و در این خصوص نشستهای خبری داشته باشند.
خبرنگار مهر با حضور در پل خواجوی اصفهان به گفتگو با برخی از شهروندان پرداخت که در این خصوص یکی از شهروندان اصفهانی گفت: اصفهان همواره به سبب آثار و ابنیه تاریخی سرآمد کشورهای جهان بوده که در میان این آثار پل خواجو جلوه خاصی دارد و همه ما دوست داریم که ترمیم این پل به صورت علمی و کارشناسی انجام شود.
حصارهای قرمز رنگ خط ممنوعه میراث فرهنگی برای اطلاع رسانی
امین عباسی ادامه داد: در چند روز گذشته که از این محوطه عبور می کردم شاهد کار کردن بلدوزرها در کنار این پل تاریخی بودم که این امر باعث شکستگی برخی از سنگهای این پل شده بود و این مسئله بسیار برای من جای سئوال شده بود و اکنون نیز با این حصارکشیها که رنگ قرمز نیز دارد چیز دیگری برای من تداعی می شود.
وی تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی و دستگاه های امر باید با دقت بیشتری نسبت به بازسازی این پل اقدام نمایند.
یک گردشگر خارجی که برای بازدید از ابنیه تاریخی به اصفهان سفر کرده بود به خبرنگار مهر گفت: اصفهان دارای جاذبه های تاریخی بسیار زیادی است که یک از پرجاذبه ترین بناهای اصفهان پل خواجوست که متاسفانه من از دیدن آن محروم شدم.
وی تصریح کرد: البته از طبقه بالای پل که به مراحل بازسازی و ترمیم این پل نگاه می کردم ضمن تحسین چنین اقدامی این سئوال در ذهن من تداعی شد که به واقع چرا بیش از نیمی از این محوطه و عملیات را از دید مردم پنهان کرده اند در حالی که این امر خود می تواند برای مردم سئوال برانگیز باشد.
یکی از مسافران تابستانی نیز که از اهواز به اصفهان سفر کرده بود در خصوص بازسازی پل خواجو به خبرنگار مهر گفت: چند روزی است که به اصفهان سفر کرده ام و تاکنون چند بار برای دیدن روند اجرایی بازسازی این پل در کنار زاینده رود آمدم که دیدن برخی از صحنه ها به شدت ناراحتم کرد.
وی ادامه داد: البته ابتدا بسیار خوشحال بودم که بازسازی این پل آغاز شده اما شکستن پله های قدیمی این پل برای کسانی که اندکی از تاریخ ایران می دانند و ارزش تاریخی این سنگها که در طول تاریخ به شکل کنونی سیقل خورده اند را درک می کنند، بسیار ناراحت کننده است.
وی ادامه داد: این سنگها نه تنها سنگهایی تاریخی هستند که اغلب آنها شماره دارند بلکه بسیاری از آنها بر اثر گذشت زمان سیقلی تاریخی خورده اند و در واقع می توان گفت رازهای بسیاری در دل این سنگهاست داشتند که اکنون دیگر نمی توان این رازهای نهفته را لمس کرد.
بر اساس مشاهدات خبرنگار مهر این حصارها از جنس کارتن پلاست و به رنگ قرمز است و تاکنون بخش زیادی از پل توسط سازمان میراث فرهنگی با این پوشش قرمز رنگ که تداعی کننده خطر است، پوشش داده شده است و سئوالی که در ذهن هر مخاطبی ایجاد می شود این است که چرا عملیات بازسازی و ترمیم چنین مکانی باید از دید مردم پنهان باشد؟
نظر شما