۲۶ تیر ۱۳۸۸، ۱۰:۲۰

در گفتگو با مهر عنوان شد:

برنامه ریزیهای اوقات فراغت بر اساس سلایق جوانان انجام نمی شود

برنامه ریزیهای اوقات فراغت بر اساس سلایق جوانان انجام نمی شود

یزد - خبرگزاری مهر: یک جامعه شناس استان یزد گفت: در حال حاضر برنامه ریزیهای اوقات فراغت ایام تابستان بر اساس سلایق جوانان نیست و اغلب این برنامه ها تنها توجه بخش خاصی از مخاطبان را جلب می کند.

کاظم رحیم نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: به طور معمول بیشترین شیوه استفاده از اوقات فراغت شرکت در کلاسهای مختلف ورزشی و آموزشی است که این کلاسها جاذبه 100 درصدی برای همه نوجوانان ندارد و تمام نوجوانان تمایل ندارند از کلاسهای ورزشی و آموزشی استفاده کنند.

وی افزود: از آنجا که جو استان یزد بیشتر گرایش به این گونه کلاسهاست به طور طبیعی برخی از نوجوانان در عمل اوقات فراغت را نمی‌ گذرانند بلکه به نوعی کلاسهای اجباری که با فشار والدین خود مجبور به گذراندن آنها هستند، اوقات فراغت خود را سپری می ‌کنند.

رحیم‌نژاد خاطرنشان کرد: البته تعداد زیادی از نوجوانان نیز از این شیوه و فشار خانواده های خود تبعیت نکرده و بخشی اعظمی از اوقات فراغت خود را به بطالت سپری می کنند.

شیوه های گذران اوقات فراغت در استان یزد تغییر کرده است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر شیوه های گذران اوقات فراغت در جوامع مختلف یادآور شد: استان یزد با توجه به بافت خاص تاریخی و سنتی که دارد، در گذشته شیوه‌ های گذراندن اوقات فراغت متفاوتی از دیگر نقاط کشور داشت به نحوی که در تابستانها بیشتر نوجوانان به وپژه پسران برای گذران اوقات فراغت خود در مغازه ها و کارگاهها مشغول به کار می شدند تا علاوه بر آموزش مهارتها به صورت عملی، کسب درآمد نیز داشته باشند.

رحیم نژاد ادامه داد: اما امروز این شیوه ها به دلیل وجود تب کنکور و گرایش شدید دانش آموزان به موفقیت در کنکور، تخصصی شدن کارها و عدم امکان استفاده از نیروی کار نوجوان و جوان، گسترش شهر و شناخت کمتر افراد نسبت به یکدیگر سبب شده تا فرصتهای قبلی گذران اوقات فراغت، امروز دیگر پاسخگو نباشد یا مورد توجه جوانان قرار نگیرد.

امکان استفاده از برنامه های اوقات فراغت برای همه خانواده ها فراهم نیست

وی عنوان کرد: از طرفی از آنجا که راههای گذراندن اوقات فراغت نیازمند هزینه های قابل توجهی برای خانواده ‌هاست، امکان پرکردن فرصتهای فراغت برای همه اقشار نوجوانان و جوانان فراهم نمی شود و به جرات می توان گفت در 90 درصد موارد تنها خانواده ‌هایی که توان مالی مناسبی دارند، می‌ توانند از طریق شیوه ‌های موجود اوقات فراغت فرزندان خود را پر کنند.

رحیم نژاد بیان داشت: اگر از دیدگاه جوانان یا نوجوانان به موضوع اوقات فراغت نگریسته شود، آنگاه برنامه ریزان استان یزد باید به این فکر باشند که راههای جدیدی برای گذران این ایام به متولیان امر پیشنهاد کنند تا افراد با سلایق و بودجه های متفاوت بتوانند با آزادی آنچه را که به آن علاقمند هستند انتخاب کنند.

وی تاکید کرد: اوقات فراغتی غنی خواهد بود که با علاقمندی و انتخاب مخاطبان سپری شود و فشار والدین و محدودیتهای برنامه ها و .... نوجوانان را مجبور به انتخاب برنامه های خاص نکند.

والدین به تمایلات فرزندان خود احترام بگذارند

این جامعه شناس استان یزد خاطرنشان کرد: از طرفی والدین نیز به تمایلات، ذوق و سلایق فرزندان خود کمتر توجه دارند که این امر به دلیل جو زدگی خود خانواده‌ هاست بنابراین لازم است فاکتورهای جایگزین منطبق با سلایق دانش آموزان از سوی برنامه ریزان تعیین شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر اوقات فراغت دانش آموزان تنها با شکل دیگری از کلاسهای آموزشی سپری می شود به نحوی که جایگاه دانش آموز فقط از مدرسه به آموزشگاه تغییر می کند وگرنه آموزش تئوری صرف هنوز تنها هدف متولیان امر غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و به عبارتی دانش آموزان است.

کد خبر 912128

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha