علی میرزابزرگ در گفتگو با خبرنگار مهر در آمل اظهار داشت: کار طراحی و ساخت این موتور از سال 83 در کارخانه دیزل سنگین ایران در شهرستان آمل آغاز شده و تا چند هفته آینده رونمایی خواهد شد.
وی افزود: این کارخانه در نخستین قرارداد فروش خود قرار است تا شهریور سال 1390 تعداد 35 دستگاه موتور دیزل سنگین ملی را تحویل راه آهن کشور دهد.
مدیر طرح موتور دیزل ملی عنوان کرد: طراحی فناوری و ساخت این نوع موتور در کشور از خروج سالانه بیش از 20 میلیون پوند ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.
معاون فنی و تولید کارخانه دیزل سنگین ایران، به مراحل و اقدامات انجام شده این کارخانه در طراحی و ساخت این موتور اشاره کرد و گفت: طراحی تفصیلی و تهیه نقشه ساخت برای موتورهای شش استوانه 500 کیلووات، هشت استوانه 725 کیلووات و 12 استوانه ای به قدرتهای هزار کیلووات انجام شد.
قاسم جوادی راد، با اشاره به اینکه اتاق آزمون مناسب برای آزمونهای توسعه ای این نوع موتورها در این کارخانه ایجاد شد، گفت: طراحی و ساخت و تامین ابزارهای مخصوص وعمومی برای مونتاژ نخستین موتور ملی و مونتاژ موتور نمونه انجام شد.
وی افزود: در این طرح ملی از یک مشاور یک شرکت انگلیسی که مدیریت آن برعهده یک ایرانی بود استفاده شده است.
معاون فنی و تولید کارخانه دیزل سنگین ایران عنوان کرد: پیش از این در بخش نیاز کشور به موتور دیزل سنگین از طریق واردات مستقیم یا از طریق این کارخانه تحت جواز شرکتهای خارجی پوشش و تامین می شد.
جوادی راد با منحصر به فرد خواندن این تکنولوژی بومی در کشورمان که در خاورمیانه نیز نمونه ندارد، گفت: یکی از برنامه های مهم این کارخانه افزایش توان قدرت موتور دیزل سنگین و کاربردهای آن در نیروگاه ها، حفاری ها، صنایع و دریایی است.
وی با بیان اینکه ایجاد فرصتهای جدید برای تولید قطعات موتور، پرورش نیروی انسانی متخصص در سطح منطقه و ایجاد قطب تولید موتور دیزل سنگین در مازندران در سطح خاورمیانه را از دیگر اهداف مهم و بلند مدت شرکت دیزل سنگین ایران "دسا" بیان کرد.
به گفته معاون فنی و تولید کارخانه دیزل سنگین ایران با بیان این نکته که زیرساختهای هر کشور را حمل و نقل تشکیل می دهد، اضافه کرد: این کارخانه در ارتقا سازندگان قطعات خودرویی و چرخه تولید قطعات خودرویی کشور بسیار تاثیرگذار و حیاتی خواهد بود.
جوادی راد، با اشاره به اینکه مرحله دوم این طرح مهم و دستاوردهای بزرگ آن اخذ گواهینامه های مربوطه برای فروش محصول و همچنین محصول و صحه گذاری آن است، خاطرنشان کرد: در این طرح و در ارتباط صنعت با دانشگاه با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ارتباط برقرار خواهد شد.
وی بیان کرد: این طرح بزرگ ملی با توجه ویژه رئیس جمهوری، وزارت صنایع و معادن و سازمان گسترش و نوسازی ایران در کارخانه دیزل سنگین ایران در شهرستان آمل در حال اجراست.
نظر شما