به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، فیروز عسگری ظهر سه شنبه در نشست مطبوعاتی در خصوص استفاده از گیاه سمر برای تغذیه دام گفت: گیاه سمر متعلق به خانواده کهور و دارای 4 نوع است که 3 نوع آن بومی استان و 1 نوع غیربومی است این گیاه به صورت درخت و درختچه مقاوم به خشکسالی است و با کمترین رطوبت امکان رشد را داراست و تا ارتفاع حدود 10- 8 متر رشد می کند.
عسگری تصریح کرد: از این گیاه هم در تهیه تانن و از نیام(غلاف) خشک شده آن در تغذیه دام استفاده می کنند. نیام(غلاف) این گیاه توسط مردم بومی جمع آوری، آسیاب و مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در خصوص مواد مغذی این گیاه هم اذعان داشت: نیام این گیاه از نظر مواد مغذی غنی است و 13- 12 درصد آن را پروتئین و 30 درصد آن را فیبر و 5 درصد کلسیم و فسفر که دو عنصر مورد نیاز دام است، وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف بالای نیام سمر برای دام مشکل به وجود می آورد، خاطرنشان کرد: برای استفاده این گیاه به عنوان غذای دام بهتر است که به صورت آسیاب شده در جیره غذایی دام افزوده شود و یا به صورت تغذیه شبانه به دام داده شود.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی در این خصوص افزود: از 40 هزار هکتار سطح زیر کشت گیاه سمر سالانه بین 100- 120 هزار تن نیام(غلاف) سمر در استان تولید و جهت استفاده به دامداران عرضه می شود.
نظر شما