۲۳ تیر ۱۳۸۸، ۱۸:۲۰

غفوری:

تجارت و بازرگانی تکمیل کننده چرخه تولید است

تجارت و بازرگانی تکمیل کننده چرخه تولید است

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: استاندار کرمانشاه گفت: تجارت و بازرگانی تکمیل کننده چرخه تولید است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، مجید غفوری بعدازظهر سه شنبه در نخستین نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با اشاره به پتانسیل ها و ظرفیت های استان در زمینه صادرات اظهار داشت: در سال 1387 میزان صادرات استان به یک میلیارد و 400 میلیون دلار رسید که این نشان از  وجود ظرفیت های گسترده و تلاش بازرگانان استان در این بخش دارد .

 

وی افزود: سالیان ممتادی است که بهترین مرز ورودی به کشورعراق،  مرز خسروی است زیرا این مسیر از گذشته در مسیر جاده ابریشم بوده ، لذا سرمایه گذاری در این منطقه کاملاً اقتصادی و به صرفه است.

 

غفوری همچنین بر تسریع در ساخت نمایشگاه بین المللی کرمانشاه تاکید کرد و گفت: با توجه به جایگاه استان که دارای مرکزیت غرب کشورمی باشد نمایشگاه موجود در شان کرمانشاه نیست، لذا پیگیریها و تلاشهای لازم برای تسریع در ساخت نمایشگاه جدید که مکان یابی آن نیز صورت گرفته باید هر چه سریعتر توسط مسولین اتاق بازرگانی استان انجام شود.

 

استاندارکرمانشاه خاطر نشان کرد: استان کرمانشاه فی النفسه دارای یک موقعیت جغرافیایی ویژه است که باید بیش از پیش به مزیت های و ظرفیت های آن بپردازیم.

 

کمبود نقدینگی عمده ترین مشکل بخش خصوصی استان کرمانشاه است

 

در ادامه این جلسه کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه نیز با ارائه گزارشی از تحولات صورت گرفته در استان طی چهار سال گذشته گفت:بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن و تجارت سه بخش مهم اقتصاد را در استان کرمانشاه تشکیل می دهند.

 

وی با بیان اینکه تقریبا تمام فرآورده های کشاورزی در استان بخاطر حاصلخیزی خاک آن قابل کشت است، گفت: سهم اراضی کشاورزی استان 950 هزار هکتار است که بخش کمی از آبی است.

 

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه افزود: توسعه صنعتی در این استان نوپاست و پالایشگاه نفت، مجتمع پتروشیمی کرمانشاه، کارخانه سیمان غرب ، کارخانه قند ، پالایشگاه جدید کرمانشاه و کارخانه شیر و لبنیات اکنون از مهم ترین واحدهای فعال صنعتی استان کرمانشاه هستند.

 

کاشفی با اشاره به فعالیت 19 شهرک صنعتی در استان افزود: کرمانشاه در بخش معدن نیز از استانهای غنی کشور محسوب می شود که وجود معادن سنگ بوژان و معادن بیتومین در آن گواه این مطلب است.

 

وی همچنین وجود 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و وجود سه بازارچه مرزی پرویزخان، شوشمی و شیخ صالح در استان کرمانشاه را از جمله قابلیتهای بخش تجاری این استان عنوان و اظهار داشت: در چند سال اخیر کرمانشاه بیشترین سهم صادرات را به کشور عراق داشته است.

 

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه غالب بودن دیم زارها و پایین بودن تولیدات در آنها و ضایعات بالا و بهره وری را از جمله مشکلات بخش کشاورزی در استان کرمانشاه عنوان کرد.

 

کاشفی در خصوص مشکلات بخش صنعت و معدن در استان اظهار داشت: کمبود نقدینگی، سرمایه در گردش و وجود مشکلات با سیستم بانکی، پایین بودن بهره وری و مشکلات موجود در قانون کار و نگرانی از چگونگی اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها و تاثیرات آن بر بخشهای خصوص کشور از جمله مشکلات این حوزه است.

 

وی در ادامه عدم استقرار سیستمهای بانکی در رابطه با تجارت با کشور عراق و وجود نگرش امنیتی در باب ترددهای تجاری با این کشور را از جمله مشکلات موجود در بخش تجارت استان کرماشناه عنوان کرد.

 

کاشفی از رئیس اتاق بازرگانی کشور درخواست کرد تا ضمن اصلاح فضای کسب و کار در کشور و اصلاح ساختار اتاق بازرگانی مشترک دو کشور ایران و عراق، سرمایه گذاران خارجی را به سمت سرمایه گذاری در استان کرمانشاه باتوجه به قابلیتهای آن سوق دهند.

 

نخستین نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی استان امروز سه شنبه با حضور رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، استاندارکرمانشاه، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، تعدادی از مسئولان و مدیران و فعالان اقتصادی استان در محل اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد.

کد خبر 912400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha