به گزارش خبرنگار مهر، پس از انتشار خبر متلاشی شدن قطعه ای از سنگ جان پناه پلکان شمالی کاخ شورای محوطه میراث جهانی تخت جمشید یکی از مسئولین بنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد که به دلیل محدودیتهای احتمالی ناشی از انجام گفتگو با خبرگزاری مهر خواهان فاش شدن نامش نبود ضمن ارسال عکسهایی از نحوه مرمت این سنگ در گفتگو با خبرنگار مهر هر گونه متلاشی شدن سنگ مذکور را رد کرد و اعلام کرد که جابجایی قطعه سنگ مذکور به هیچ وجه موجب متلاشی شدن سنگ جان پناه پلکان شمالی کاخ آپادانا نشده است.
با این همه پس از انتشار عکسهای مذکور برخی از کارشناسان مرمت با ارسال عکسهایی نه تنها چگونگی مرمت این اثر تاریخی را زیر سئوال بردند بلکه خواهان توضیح مسئولان این بنیاد نسبت به صحت و سقم عکسها شدند.
بر اساس تصاویر ارائه شده توسط این کارشناسان قطعه سنگ جان پناه پلکان شمالی کاخ شورای تخت جمشید در حین مرمت دچار شکستگی شدیدی شده است. خبرگزاری مهر بدون هیچ اظهار نظری درباره این عکسها و صرفاً در راستای وظیفه حرفه ای و به منظور گسترش بحثهای علمی در باب میراث تاریخی و فرهنگی ایران زمین و بالا بردن ضریب توجه عموم مردم به ضرورت مراقبت بهتر و علمی تر از آثار تاریخی اقدام به انتشار سئوالات کارشناسان مذکور به همراه عکسهای ارسالی از سوی آنان می کند.
در این تصویر شکستگی سنگ جان پناه پکان شمالی تخت جمشید به خوبی قابل رویت است
کارشناسان مذکور از مسئولین بیناد پژوهشی پارسه خواهان توضیح درباره این موضوع هستند که طرح بازگرداندن قطعات پلکان شمالی کاخ شورا به محل اصلی آنها بر اساس کدام مطالعات و در کدام سال اجرا شده است.
این کارشناسان در ادامه خواهان توضیح مسئولان مربوطه درباره روند تهیه، تصویب و ضرورت اجرای این طرح شده اند و این سئوال را مطرح می کنند که در چه تاریخی این طرح تهیه و به تصویب چه کسانی رسیده است؟
کارشناسان معتقدند سنگهای این تصویر مربوط به جان پناه پلکان شمالی کاخ شورای تخت جمشید است
آنها اصرار دارند تا بدانند که روش جابه جایی این قطعه با اهمیت و با ارزش تاریخی چگونه انجام شده است و چرا مسئولین محترم بنیاد پژوهشی پارسه به جای ارسال عکسهای مستند از روند مرمت این قطعه با ارزش اقدام به عکسهای پس از مرمت آن کرده اند؟
فرو ریختگی و شکستگی قطعه سنگ جان پناه پلکان شمالی کاخ شورای تخت جمشید
کارشناسان مذکور که به دلیل ترس ناشی از اعمال فشارهای مختلف خواستار افشای نامشان نیستند در نامه خود خواستار توضیح علمی مسئولین بنیاد پژوهشی پارسه در این باره شدند و در نامه خود با اشاره به تجربه مرمت آرامگاه کوروش خواستار ارائه اسناد و مدارک علمی مربوط به مرمت این قطعه تاریخی شده اند.
این همه در حالی است که پیش از این یکی از مسئولان بنیاد پژوهشی پارسه با هرگونه شکستگی در جریان مرمت این قطعه سنگ با ارزش تاریخی به خبرنگار مهر گفته بود: اصلاً شکستگی در کار نبوده و احتمالا دوستانی که این خبر را در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده اند هنگام مرمت قطعات سنگ را مشاهده کرده و دچار این برداشت غلط شده اند که این سنگ هنگام جابجایی دچار شکستگی شده است.
با این همه کارشناسانی که عکسهای تازه را در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده اند با ارائه عکسهایی از محل این سنگ در گذشته این پرسش را مطرح می کنند که مقایسه عکسهای قدیمی و جدید این قطعه سنگ نشان می دهد که یکی از سربازهای حجاری شده بر روی این قطعه سنگ به کلی متلاشی شده است.
خبرگزاری مهر بدون هیچگونه اظهار نظری در این باره قضاوت را بر عهده صاحبان فن گذاشته و با توجه به رسالت حرفه ای و ذاتی خود به عنوان رسانه ای بیطرف از هرگونه توضیح و تبیین مسئولان مربوطه استقبال کرده و آمادگی خود را برای انتشار آراء و نظرات هر دو طرف اعلام می دارد.
نظر شما