به گزارش خبرنگار مهر آقاي موسوي لاري افزود : فعاليت تشكلهاي غير دولتي خاص زنان بايد حتما در جهت توانمند سازي براي آمادگي بيشتر اداره جامعه باشد و تشكلهاي خاص بانوان اين خاصيت را دارد كه به دوران طولاني كه سهم زنان در اداره جامعه اندك بوده پايان دهد.
وزير كشور با بيان اين كه تشكلهاي زنان در ميان ساير تشكلهاي غيردولتي اهميت ويژه اي دارد افزود: بهره گيري از توان زنان در عرصه حاكميت از خرداد 76 به بعد مورد توجه جدي دولت بوده است.
وي با اشاره به اصول متعدد قانون اساسي كه در آن بر موثر و كارساز بودن نقش مردم تاكيد شده است، گفت: براي تحقق اين اصول روشهايي پيش بيني شده است كه از آن جمله شكل گيري مجلس شوراي اسلامي و شوراهاي اسلامي شهر و روستاست كه زمينه را براي تحقق نقش مردم در تصميم سازيها در درون حاكميت فراهم كرده است.
وي افزود بخش ديگر نيز در قالب تشكلهاي سياسي و صنفي و تشكلهاي مردمي است كه هر كدام در جاي خود ميزان تصميم سازي ها و تصميم گيريها را مشخص و مطرح مي كنند و نقش اين تشكلها در نقد حاكميت، تعديل قدرت و ارائه راهكار مناسب براي ايجاد ارتباط منطقي بين حاكميت و مردم نقشي جدي است.
وي در مورد تشكلهاي صنفي گفت: حتي اين تشكلها كه صرفا به بيان مسائل صنفي خود مي پردازند، تاثيرگذاري جريان مرتبط به خود يا صنف مرتبط به خود در تصميم گيريهاي دولتي را دنبال مي كنند.
وزير كشور در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرد: از يك طرف مجلس و شوراها جلوه گاه حضور مردم در حاكميت است و از طرف ديگر احزاب و تشكلهاي صنفي به عنوان نهادهايي كه هم در تعديل حاكميت تلاش مي كنند و هم مي توانند نگاههاي متفاوت در اداره جامعه نشان دهند مطرح هستند. وي در ادامه گفت: تشكلهاي غيردولتي كه عموما در ارتباط با موضوعات خاص شكل مي گيرند ،هم مي توانند مكمل فعاليتهاي دولت باشند، در برنامه هاي عمومي دولت تاثير بگذارند و در امر توسعه نيز نماد توسعه باشند.
وزير كشور افزود: خوشبختانه در دهه سوم انقلاب نگاه كارساز تري به اصول قانون اساسي شد و مبدا آن را مي توان دوم خرداد 76 به حساب آورد؛ دولت برخاسته از حركت اجتماعي دوم خرداد از يك طرف تاثيرگذاري نقش مردم را مبناي واقعيت قرار داد و از سوي ديگر تحقق نهادهايي كه اين واقعيت را عملي كند به عنوان يك فرض محتوم در نظر گرفت.
وي با بيان اين كه احزاب و تشكلها در كشور ما دوران كودكي خود را طي مي كنند و با بلوغ، فاصله زيادي دارند گفت: دولت دوم خرداد در رابطه با احزاب و تشكلهاي سياسي قدمهاي مثبتي برداشته است، گرچه پيشينه تاريخي ما ناكارآمدي احزاب و تشكلهاي سياسي بوده است، ولي از خرداد 76 به بعد اين ذهنيت تاريخي تا حدود زيادي متحول شده و برداشت منفي از تشكلهاي سياسي جاي خود را به نگاه خوش بينانه داده است.
نظر شما