کاظم نصرتی کارشناس و متخصص منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام این مطلب گفت: جنگلهای ارسباران جزو ذخیره گاههای بین المللی کره زمین است و البته ترکیب این جنگلها از جنس جنگلهای شمال ایران است. با این همه توجه نکردن به حیات این جنگلها می تواند منطقه را با چالش آب و هوایی جدی مواجه کند.
اقدام به توسعه به منظور ایجاد اشتغال بهانه خوبی برای تخریب زیساتگاه ها و ذخیره گاه های کشور نیست و این تنها به نابودی بیش از پیش منابع طبیعی و محیط زیست ایران کمک می کند. |
کاظم نصرتی |
رئیس جامعه جنگلبانی ایران با اشاره به گسترش شهر و روستاها و همین طور فعالیت های عمرانی زیاد در این منطقه افزود: اقدام به توسعه به منظور ایجاد اشتغال بهانه خوبی برای تخریب زیستگاهها و ذخیره گاههای کشور نیست و این تنها به نابودی بیش از پیش منابع طبیعی و محیط زیست ایران کمک می کند که به خودی خود حیات انسانی را نیز در نهایت تهدید می کند.
نصرتی با انتقاد از بی حساب و کتاب بودن اکتشافات معدنی در ایران تاکید کرد: بهره برداری ازمعادن در سطح وسیعی از خاک صورت می گیرد و نخاله های فراوان و آلودگیهای بعد از استخراج و آلاینده های شیمایی و ترکیبات جدیدی که در محیط طبیعی و زیستی منطه رها می شود به خودی خود ویران کننده خواهد بود.
با این حال کارشناسان در بخش جنگل شناسی ایران در سالهای اخیر جنگلهای ارسباران را به دلیل داشتن 785 گونه گیاهی و 170 گونه درختی، شامل 42 تیپ مرتعی و 143 واحد جنگلی، در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناخته و به جهت برخی ویژگیهای خاص یک منطقه رویشی مستقل، با نام منطقه جنگلی ارسباران معرفی کرده اند که یکی از مناطق پنجگانه رویشی ایران، محسوب می شود.
جنگل های ارسباران از نظرجغرافیایی به اتفاق جنگل های خزری در زمره منطقه "هیرکانی" قرار می گیرد و شباهت زیادی به جنگل های خزری دارد. |
جنگل های ارسباران از نظرجغرافیایی به اتفاق جنگلهای خزری در زمره منطقه "هیرکانی" قرار می گیرد و شباهت زیادی به جنگلهای خزری و جنگلهای کناره دریای سیاه دارد با این تفاوت که به جای درختان راش و توسکای جنگلهای شمال کشور و درختان کاج حاشیه دریای سیاه، درختان بلوط در جنگلهای ارسباران روییده است.
منطقه ارسباران با طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی مختلف، توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر نیز دارد.
نظر شما