سید محمد موسوی در گفتگو با مهر گفت: در برنامه پنجم دولت مکلف به تامین تسهیلات، امکانات، فناوریهای نوین و بازارها با اولویت تشکلهای غیردولتی، اتحادیهها، تعاونیهای روستایی، تولیدی، کشاورزی و عشایری شده، به نحویکه سهم آنها به حداقل 50 درصد از کل اقتصاد بخش کشاورزی افزایش یابد.
معاون وزیرجهاد کشاورزی با اشاره به اصلاح سیستم بازاریابی و بازاررسانی محصولات کشاورزی بیان کرد: در برنامه پنجم توانمندسازی و ارتقای جایگاه تشکلها و تعاونیهای بخش کشاورزی دنبال می شود، به نحویکه تا پایان برنامه حداقل 25 میلیون تن از محصولات کشاورزی از طریق تشکلها و تعاونیهای این بخش عرضه خواهد شد.
ایجاد پایگاه اطلاعات بازار محصولات کشاورزی
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت تقویت بازارمحصولات کشاورزی، دولت موظف است از تشکیل بنگاههای بازاریابی و بازاررسانی بخش کشاورزی با محوریت بخش غیردولتی، تشکلها، اتحادیهها، تعاونیهای کشاورزی، تولیدی، روستایی و عشایری حمایت و با جمع آوری اطلاعات بازار نسبت به ایجاد پایگاه اطلاعات بازار محصولات کشاورزی اقدام و امکان دسترسی آسان بهره برداران به اطلاعات این پایگاه را فراهم کند.
افزایش ظرفیت انبارهای محصولات کشاورزی به 20 میلیون تن
موسوی اعلام کرد: حمایت از گسترش سردخانهها، انبارهای فنی نگهداری و ذخیره سازی محصولات کشاورزی توسط بخش غیردولتی با اولویت تشکلها و تعاونیهای بخش کشاورزی دربرنامه پنجم عملیاتی می شود، به نحویکه مجموع ظرفیت این واحدها در پایان برنامه به 20 میلیون تن خواهد رسید.
وی اظهارداشت: دولت موظف است با اتخاذ اعمال سیاست قیمت به جای خرید تضمینی از سال اول برنامه پنجم جهت اجرای مناسب قانون اصلاح قانون خریدهای تضمینی محصولات کشاورزی درحدکفایت، وظیفه خرید را با اتکاء به ظرفیت شبکه تعاونیها و اتحادیههای روستایی، کشاورزی وعشایری توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی انجام دهد.
ایجاد طرح تحقیق و توسعه مشترک برای روستاها
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی عنوان کرد: در برنامه پنجم دولت موظف شده که 30 درصد از پروژهها و طرحهای تحقیقاتی در زمینه های منابع طبیعی، زراعت، باغبانی، دام، طیور و شیلات را از طریق تحقیق و توسعه با مشارکت بهره برداران، تشکلها و شورای توسعه کشاورزی روستایی انجام دهد، به گونه ای که حداقل تا پایان سال سوم برنامه پنجم برای هر روستا یک طرح تحقیق و توسعه مشترک ایجاد شود.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد و حمایت از گسترش سازمانها و تشکلهای محلی زنان روستایی عنوان کرد: دولت مکلف است نسبت به اصلاح ساختار و توسعه نظامهای بهره برداری با تاکید برنظامهای بهره برداری های خانوادگی، توسعه شرکتهای کشت و صنعتهای خصوصی، تعاونیهای تولید، سهامی زراعی و ساماندهی واحدهای خرد و دهقانی و تشکل آب بران و ایجاد قطعات فنی و اقتصادی در سطح 2.5 میلیون هکتار در برنامه پنجم اقدام کند.
نظر شما