دکتر سید محمد ثقفی که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد در پاسخ به این سؤل که چه پیششرطهایی باید وجود داشته باشند که در عرصه علوم انسانی ما دارای نظریهپردازان قوی باشیم؟ گفت: وضع علم در جامعه ما در سایه تئوریهایی شکل گرفته است که از دنیای غرب آمدهاند.
وی افزود: کتابهای موجود در فرهنگ ما بیشتر ترجمهای هستند و این ترجمهها عموماً با مسائل جامعه ما تفاوت دارند. لذا به دانشمندانی که هم غرب را بشناسند و هم با سنت خود آشنا باشند نیاز هست تا بتوانند تئوریهای مناسبی را در زمینههای علوم انسانی ارایه دهند.
این استاد جامعهشناسی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: نمونهای از این دانشمندان دو فرهنگی دکتر علی اکبر سیاسی، دکتر سید حسین نصر، دکتر رفیع پور، دکترتوسلی و دکتر تنهایی هستند.
ثقفی درپاسخ به این سؤال که آیا میتوان گفت که در موقعیت کنونی، ما در عرصه علوم انسانی نظریهپرداز جدی نداریم؟ گفت: جواب این سؤال آری ولی نداشتن تئوریپرداز در این زمینهها به فرار مغزها هم مربوط میشود.
وی افزود : نتیجه این فرار مغزها فقدان دانشمندان تئوریپرداز در همه زمینههای علوم انسانی خواهد بود. من معتقدم که کشورهای مسلمان بهخصوص آنهاییکه گرایشهای اسلامی دارند بیش از آنچه به جنبههای سیاسی اهمیت دهند باید به فرهنگ و پرورش علم و دانشمند و تربیت فرهنگی اهمیت دهند.
نظر شما