علیرضا سبط احمدی درباره اعطای دو جایزه جشنواره جیفونی به فیلم ابراهیم فروزش به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه نمایش "زمانی برای دوست داشتن" در جشنواره فیلم جیفونی با استقبال مخاطبان نوجوان و بزرگترها همراه بود. سینما زبانی جهانی دارد و فیلمی که بر اساس این زبان ساخته شود میتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.
وی افزود: "زمانی برای دوست داشتن" میتواند بستری به وجود بیاورد که مخاطب از نظر عاطفی و روحی با شخصیتها ارتباط برقرار کند. این اتفاق در جشنواره فیلم کودک همدان و جشنواره فیلم فجر برای مخاطبان ایرانی فیلم افتاد و آنها از تماشای "زمانی برای دوست داشتن" لذت میبردند.
این تهیهکننده ادامه داد: فیلم روایت نقد رفتارهای اجتماعی یک خانواده ایرانی است اما معضلی که در فیلم مطرح میشود جهان شمول است، خانوادههای اروپایی و آمریکایی هم با این مشکل مواجه هستند و مخاطب غربی هم با دیدن "زمانی برای دوست داشتن" درگیر این فیلم میشود.
سبط احمدی گفت: در جشنواره همدان، هیئت داوری خارجی به فیلم جایزه داد و در جشنواره فیلم فجر هم "زمانی برای دوست داشتن" جایزه بینالمذاهب را گرفت. این نشان میدهد که فیلم در ارتباط با مخاطب خارجی از دین و فرهنگهای مختلف موفق بوده است. فیلم را برای مخاطب خارجی نساختهایم اما مضمون انسانی فیلم میتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.
این تهیهکننده با اشاره به اکران نشدن فیلم ادامه داد: سینمادارها علاقه به نمایش آثاری دارند که ویترین آن ظاهرا برای مخاطب جذاب است، "زمانی برای دوست داشتن" در جشنوارهها رضایت مخاطبان را جذب کرد. چنین فیلمی اگر در شرایط مناسب روی پرده برود میتواند برای مخاطب جذاب باشد. اما متاسفانه تا امروز شرایط اکران فیلم فراهم نشده است.
وی گفت: با وجود شعارهایی که درباره حمایت از سینمای فرهنگی و کودک داده میشود، متاسفانه حمایت معنوی از این سینما و فیلمها نمیشود. تهیهکنندهها و سینماگران به دنبال سینمایی هستند که در گیشه موفق باشد و چرخهای سینما را بچرخاند. فیلمهایی مانند "زمانی برای دوست داشتن" نگاه مخاطب را به زندگی تغییر میدهند و نگاهی انسانی دارند.
تهیهکننده "نغمه" ادامه داد: "زمانی برای دوست داشتن" را هیئت داورانی متشکل از 450 کودک از سراسر دنیا دیدند. فیلم با زبان فارسی و با زیرنویس انگلیسی و ایتالیایی روی پرده رفت. با این حال مخاطبان با فیلم ارتباط برقرار کردند و کسی سالن را ترک نکرد. جلسه پرسش و پاسخ فیلم هم به خوبی برگزار شد و داوران درباره احساسشان صحبت کردند.
وی افزود: در طول نمایش فیلم، بارها تماشاگران فیلم را تشویق کردند و در جلسه پرسش و پاسخ هم به نکات مثبت فیلم اشاره شد و این باعث خوشحالی است که مخاطب اروپایی با "زمانی برای دوست داشتن" ارتباط برقرار کرده است. مذاکرههایی برای نمایش فیلم در جشنواره مونترال، لوکاس و هلند شده و فیلم فرصت اکرانهای بینالمللی در خارج از ایران را به دست میآورد.
فیلم سینمایی "زمانی برای دوست داشتن" به کارگردانی ابراهیم فروزش در سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم جیفونی دو جایزه بخش بالای 10 سال را از آن خود کرد. این فیلم در بخش مسابقه بهترین فیلم بالای 10 سال جایزه گریفین را دریافت کرد و جایزه فیلم برگزیده تماشاگران هم به آن اختصاص یافت.
نظر شما