۳۱ تیر ۱۳۸۸، ۱۰:۵۲

آذربایجان غربی باید به عنوان مهمترین پایانه مرزی کشور مطرح شود

آذربایجان غربی باید به عنوان مهمترین پایانه مرزی کشور مطرح شود

ارومیه - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی استانداری آذربایجان غربی گفت: این استان به لحاظ شرایط خاص جغرافیایی و هم مرزی با سه کشور همسایه، باید به عنوان مهمترین پایانه مرزی کشور مطرح شود.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، ابراهیم حق جو شامگاه گذشته در جلسه بررسی ششمین نشست تجاری ایران و ترکیه در استان " وان " این کشور متاسفانه در حال حاضر حجم مبادلات از این استان با کشورهای همسایه قابل قبول نیست افزود: عملکرد سه ماهه نخست سال جاری در خصوص صادرات و واردات از مرزهای استان نشان از افزایش چشمگیر این فعالیت ها نسبت به سالهای قبل دارد ولی باید متناسب با پتانسیل و ظرفیت استان باشد.

وی ادامه داد: وجود بسترهای لازم در آذربایجان غربی باعث شده است که روند رو به رشدی در زمینه تجارت مرزی از مرز های این استان شاهد باشیم.

حق جو خاطرنشان کرد: مرز تمرچین پیرانشهر در سالجاری با اختصاص افزون بر 40 درصد تجارت مرزی استان به عنوان مهمترین مرز در سراسر استان مطرح شده است.

وی تاکید کرد: باید مطالعات گسترده ای در زمینه کالاها و اقلام مورد نیاز برای واردات و نیز اجناس صادراتی و مازاد بر نیاز داخلی در دستور کار نهاد های ذی ربط همچون سازمان بازرگانی قرار گیرد تا روند تجارت مرزی از گمرکات استان بیش از پیش افزایش یابد.

ششمین نشست کمیسیون مشترک تجارت مرزی ایران و ترکیه با محوریت حفظ حقوق تجار و پیله وران، سهمیه های مبادلات مرزی، محصولات صادراتی، راههای ترانزیتی و مواصلاتی، توسعه زیرساختهای مراکز تجارت مرزی، قواینن و مقررات تجارت ترجیحی، بسترسازی لازم برای گسترش تجارت آزاد در تاریخ های 25 و 26 تیر ماه 1388 برابر با 16 و 17 جولای 2009 در وان ترکیه برگزار شد.

در این نشست نمایندگان دو کشور با سخنرانی مبسوطی دیدگاه های خود را از وضعیت شرایط جهانی اقتصاد و تجارت و نقش و اهمیت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در ایجاد وضعیت مطلوب اقتصادی و تجاری دو کشور در منطقه، رفع مشکلات احتمالی، گسترش تجارت و . . . تاکید داشتند.

این نشست دو روزه پس بحث و تبادل نظر با امضای پروتکل تجارت مرزی به پایان رسید در این پروتکل بر گسترش تجارت تدریجی و تجارت آزاد تاکید شده است.

در این پروتکل افزایش مبادلات مرزی تا سقف یکصد میلیون دلار با تعرفه صفر، تنوع محصولات صادراتی، اجرای کامل توافقنامه های تجاری، تکمیل جاده ترانزیتی وان، کاپی گوی در عرض سه ماه، رفع موانع موجود در گمرکات، تسطیح و بهبود راه های مواصلاتی، تسریع در بهره برداری راه خوی و رازی و ایجاد زیرساخت های گمرکی تاکید شده است.

کد خبر 916210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha