به گزارش خبرگزاری مهر، "فولکر پترس" کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با روزنامه "تاگس اشپیگل" با اشاره به اغتشاشات بعد از انتخابات در ایران اظهار داشت: با این حال سیستم قدرتی در ایران زیر سئوال نرفته است.
وی اظهار داشت: مذاکرات ضرورت یک سیاست واقع بینانه هستند. ما زمانی که مشکلی داریم مذاکره می کنیم. این موضوع در زمان جنگ سرد هم همین گونه بود.
پترس افزود: تصمیم اروپا بعد از جریانات اخیر در ایران مبنی بر توقف مذاکرات با این کشور علایق شخصی ما را به خطر می اندازد. مناقشات هسته ای با ایران قبل از انتخاب اوباما یکی از نمونه مسائلی بود که نقش مهم اروپا را در مناقشات بین المللی به نمایش گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: اروپائیها با تلاش فراوان بر خلاف نظر حکومت بوش باب مذاکره با ایران را باز نگه داشتند. از آنجایی که آمریکا نیز بعد از انتخاب اوباما به عنوان رئیس جمهور بر دیپلماسی با ایران برای حل مناقشات هسته ای با این کشور تاکید دارد اتحادیه اروپا نیز باید با همه امکاناتش برای به وجود آمدن پیشرفتهایی در این زمینه کار کند.
این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو ادعاهای اخیر برخی گروهها مبنی بر اینکه ایران تا ساختن بمب اتمی فاصله ای ندارد را نادرست خواند.
وی در پایان با اشاره به تصمیمات اروپا مبنی بر صدور قطعنامه ای علیه ایران و ویزا ندادن به برخی از شخصیتهای ایرانی اظهار داشت: اگر ما می خواهیم پیشرفتهایی را در زمینه مسائل سیاسی امنیتی بدست آوریم نباید ارتباط خود با جامعه غیر نظامی و سیاستمداران و متخصصان ایرانی را که به آنها نیازمندیم را قطع کنیم.
نظر شما