به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مخبر دزفولی صبح چهارشنبه در حاشیه نشست مطبوعاتی همایش تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به مهر درباره جزئیات طرح ارائه درس اختیاری زبانهای محلی در دانشگاههای کشور گفت: به هر حال این موضوع بخشی از قانون اساسی است و به ویژه اینکه مقام معظم رهبری در سفر به کردستان به این موضوع پرداختند لذا بلافاصله پیگریهایی را انجام دادیم اما کار کارشناسی از مدتها قبل انجام شده بود و باید ساز و کار عملی شدن آن را طراحی می کردیم.
وی اظهار داشت: ذیل این اصل تدبیری اندیشیده شده که بر اساس آن با امکاناتی که در دانشگاهها و مراکز علمی فراهم می شود، بتوان در مناطق و بخشهایی از کشور که زبانهای ایرانی مانند کردی و بلوچی وجود دارد واحد درسی زبانهای محلی تدریس کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مهر گفت: تشخیص، طراحی و برنامه ریزی این زبانها به عهده فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و با محوریت دانشگاههایی که در مناطق قرار دارند، است.
وی با بیان اینکه برای اجرایی کردن این طرح تربیت استاد و متون ادبیات مورد نظر باید مورد توجه باشد، گفت: وزارت علوم نیز باید برنامه ریزیهای لازم را انجام دهد.
مخبر در پاسخ به زمان اجرای این طرح توسط وزارت علوم نیز به مهر گفت: به دلیل اینکه این طرح باید با هماهنگی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی انجام شود نمی توان زمان دقیقی برای اجرایی شدن آن در نظر گرفت.
وی افزود: این طرح به صورت اختیاری و در حد دو واحد باید با برنامه ریزی در اختیار دانشگاههایی قرار گیرد که توان اجرای آن را داشته باشند.
به گزارش مهر، بر اساس اصل 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ازبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارس است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد اما استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.
نظر شما