به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی شب پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سه رشته بهداشت خانواده، مبارزه با بیماریها و بهداشت دهان و دندان بومی گزینی روستایی شده اند و از کنکور سراسری خارج شده اند.
وی اضافه کرد: پذیرش در این سه رشته بر اساس نیاز شبکه های بهداشتی و درمانی کشور از بومی روستایی و شهری همان مناطق و بر اساس شیوه نامه خواهد بود. در مورد رشته فوریتهای پزشکی نیز به هر دو صورت بومی گزینی و شیوه نامه بومی روستایی و شهری پذیرش صورت می گیرد.
بازنگری در آیین نامه دانشجویان استعداد درخشان برای بار سوم
عین اللهی به تقویت حوزه دانشجویان استعداد درخشان در علوم پزشکی اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی دارای ارکانی از جمله اعضای هیئت علمی و دانشجویان هستند که برای ارتقای دانشگاه هر کدام از این حوزه ها نیز باید ارتقا یابند. برای اولین بار در این چهار سال زمینه برای ادامه تحصیل دانشجویان برتر استعداد درخشان بدون آزمون فراهم شده است و اکنون 7 هزار و 752 دانشجوی فعال استعداد درخشان حضور دارند که تاکنون در سال 87 ، 161 دانشجو از تسهیلات این آیین نامه استفاده کرده و بدون آزمون به مقاطع بالاتر تحصیلی رفته اند.
وی از بازنگری در آیین نامه دانشجویان استعداد درخشان در هفته آینده برای بار سوم در این آیین نامه خبر داد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به افزایش ظرفیت دوره دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد در علوم پزشکی در چهار سال اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: ظرفیت پذیرش رشته های دکتری تخصصی پزشکی از 141 نفر به 427 نفر افزایش یافت که با رشد سه برابری همراه بود. همچنین تعداد رشته ها نیز از 24 رشته به 39 رشته افزایش یافت. در کارشناسی ارشد پزشکی نیز با افزایش دو برابری در رشته محل و ظرفیت روبرو بودیم که از 120 رشته محل به 350 رشته محل افزایش داشته است.
وی در خصوص تاسیس شعب بین الملل در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: اکنون 13 دانشگاه علوم پزشکی دارای شعبه بین المللی در مناطق آزاد تجاری و منطقه ویژه هستند که یک هزار و 592 دانشجو در این شعب به تحصیل می پردازند که بخش عمده ای از این دانشجویان افرادی هستند که از خارج به داخل منتقل شده اند.
استقلال شعب بین الملل واحدهایی از دانشگاههای علوم پزشکی
به گزارش مهر، عین اللهی با اشاره به اهداف شعب بین الملل یادآور شد: سه مرحله جذب دانشجویان ایرانی در داخل و خارج از کشور و جذب دانشجویان خارجی در این شعب در حال تکمیل است و همزمان این واحدها با ارزشیابی و بالابردن استانداردها به طور مرتب ارزیابی می شوند.
وی اضافه کرد: تصمیم گرفته شده است شعب بین الملل واحدهای مستقلی از دانشگاههای علوم پزشکی باشند که بتوانند با برنامه ریزی و ارتقای تحصیلی و همچنین سرمایه گذاری بخش خصوصی روی پای خود بایستند. تجهیزات پیشرفته و تامین زیرساختهای لازم از دیگر بخشهایی است که با تکمیل آن جذب دانشجوی خارجی امکانپذیر می شود.
معاون وزیر بهداشت در خصوص زبان تحصیل در شعب بین الملل گفت: دانشجویان در هر کشوری باید زبان مقصد را فرابگیرند و برای این کار دانشجویان خارجی با استفاده از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) زبان فارسی را فرامی گیرند اما زبان آموزشی در فضای بالینی انگلیسی و زبان تدریس به فارسی خواهد بود.
وی در خصوص کتابخانه دیجیتال علوم پزشکی یادآور شد: این کتابخانه امکان دسترسی به 20 میلیون خلاصه مقاله را برای اساتید علوم پزشکی فراهم می کند و دو میلیون پایان نامه و پنج هزار منبع برای اساتید قابل استفاده است.
تدوین دستورالعمل برگزاری امتحانات پایان دوره کارورزی برای دانشجویان پزشکی
عین اللهی با اشاره به تغییرات رشته پزشکی عمومی و اعمال اصلاحات آن پس از 20 سال گفت: این برنامه تا پایان چهار سال آینده در همه دانشگاهها اجرا می شود و تلفیق علوم پایه و بالینی، تلفیق دروس پایه، مواجهه زودرس با بیمار، توجه به فضای بالینی و برگزاری امتحانات پایان دوره کارورزی از جمله بخش های این اصلاحات است.
وی از تدوین دستورالعمل امتحانات پایان دوره کارورزی خبر داد و گفت: پیش از این اشکال این بود که پس از موفقیت یک دانشجوی پزشکی در امتحانات پیش کارورزی وی یک پزشک محسوب می شد و امتحانی برای مهارت وی گرفته نمی شد اما با این امتحان که به صورت عملی خواهد بود مهارت پزشکی که قرار است فارغ التحصیل شود، اندازه گیری می شود و در صورت عدم موفقیت در این امتحان فرد فارغ التحصیل نخواهد شد و دوره کارورزی تمدید می شود.
اجرای طرح استاد مشاور برای دانشجویان شاهد و ایثارگر و کلیه دانشجویان علوم پزشکی
معاون آموزشی وزارت بهداشت از برقراری طرح استاد مشاور برای همه دانشجویان شاهد و ایثارگر و کلیه دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر استاد مشاور برای دانشجویان شاهد و ایثارگر اجرا می شود و با توجه به موفقیت این طرح برای همه دانشجویان به جای استاد راهنما در دانشگاههای علوم پزشکی از سال تحصیلی آینده اجرا می شود.
وی اضافه کرد: این طرح موجب شده است با توجه به شرایط خاص روحی دانشجویان شاهد و ایثارگر درصد مشروطی آنها کاهش و میانگین معدل آنها افزایش یابد و به این دانشجویان کمک شود.
عین اللهی از برگزاری چهارمین دوره طرح معرفت برای اساتید علوم پزشکی در مشهد خبر داد و گفت: 300 استاد علوم پزشکی از 25 مرداد در این طرح شرکت می کنند.
ایجاد دوره های آموزشی کوتاه مدت برای افزایش کارآمدی برنامه های آموزش مداوم
وی با اشاره به تفویض اختیار صدور برنامه آموزش مداوم به دانشگاهها و رشد دو برابری این برنامه ها از ایجاد دوره های آموزشی کوتاه مدت برای افزایش کارآمدی برنامه های آموزش مداوم خبر داد و گفت: در این طرح افراد در یک زمان مشخص در بخشها حضور می یابند و امتیاز آموزش مداوم به آنها تعلق می گیرد و اثربخشی بیشتری از سمینار خواهد داشت.
نظر شما