سید نصیر سید محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس گفت: استان هرمزگان از مناطق کم آب و گرم و خشک کشور است و در سالهای اخیر با خشکسالی های پی در پی دچار کم آبی شدید و مضاعف شده است.
وی بیان کرد: کمبود و مشکلات تامین آب باعث شد تا کشاورزان بیشتر متوجه اهمیت موضوع شده و درصدد برآیند تا با استفاده از روشهای آبیاری تحت فشار بتوانند مشکل کم آبی خود را کاهش دهند.
سید محمدی خاطرنشان کرد: با اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار که منجر به افزایش راندمان آبیاری می شود، نه تنها تنش آبی را رفع ساخته که در بعضی موارد افزایش سطح زیرکشت را نیز به دنبال داشته است.
وی آغاز آبیاری تحت فشار در استان را از سال 72 عنوان کرد و افزود: از ابتدای آغاز طرح آبیاری تحت فشار در استان تا شروع برنامه چهارم در سال 84، 16 هزار و 994 هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته و هم اکنون 31 هزار و 748 هکتار از اراضی استان با این روش آبیاری می شوند که در مجموع 21 درصد از اراضی آبی استان را شامل می شود که از شاخص 8 درصدی کشور جلوتر است.
وی بیان کرد: طبق مطالعات امکان سنجی انجام شده پتانسیل بهره برداری جهت اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در استان 80 هزار هکتار است که تاکنون در 31 هزار و 748 هکتار از اراضی اجرا شده و امکان اجرای این سیستم در 49 هزار و 33 هکتار از اراضی وجود دارد.
سید محمدی اذعان کرد: در حال حاضر راندمان کلی آبیاری در اراضی که به روش سنتی آبیاری می شوند در حدود 35 درصد است که با اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار می توان این مقدار را به 85 درصد در اراضی که به روش قطره ای و 70 درصد در سیستم بارانی افزایش داد.
نظر شما