به گزارش خبرنگار مهر در ماکو، اردشیر محمدی عصر شنبه در جریان بازدید از گمرک بازرگان با اشاره به اینکه این گمرک به عنوان دومین و مهمترین مبدا ورودی و خروج مسافر کالا در کشور مطرح است لزوم ارتقا و تجهیز این گمرک را مورد تاکید قرار داد.
وی در ادامه از برداشتن محدودیت صادرات و واردات پارچه از گمرک بازرگان خبر داد و بیان داشت: در جهت تسهیل و تسریع در تجارت مرزی گمرک بازرگان محدویت صادرات و واردات پارچه از این گمرک برداشته شد.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته محدودیت واردات و صادرات لوازم خانگی نیز از این گمرک برداشته شده و در صورتی که امکان دسترسی هر کالایی در این منطقه احساس شود با بازبینی گمرک استان محدویت واردات و صادرات آن نیز برداشته می شود.
محمدی عدم فعالیت مطلوب برخی از گمرکات استان را ناشی از کمبود امکانات و تجهیزات مورد نیاز دانست و گفت: در آینده نزدیک با توسعه و تجهیز گمرکات به دستگاههای پیشرفته و فراهم شدن بسترهای لازم برای تجارت اینترنتی این مشکلات برداشته می شود.
نماینده مردم ماکو در مجلس نیز در این بازدید، گمرک بازرگان را امتیاز بزرگ اقتصادی برای منطقه دانست و گفت: مشکلات این گمرک در ماههای گذشته در زمینه تخصص بود که با مدیریت جدید این معضلات بهبود یافته است.
وی ترانزیت پارچه و کالاهای خانگی را مشکل اساسی مردم این منطقه از گمرک بازرگان ذکر کرد و افزود: مشکل ترانزیت کالاهای خانگی رفع شده و انتظار می رود هرچه سریعتر مشکل ترانزیتی پارچه نیز مدنظر قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نگاه دولت به گمرک بازرگان باید نگاه بین المللی باشد، اظهار داشت: مرز بازرگان به عنوان مهمترین و بزرگترین مرز زمینی کشور در زمینه تردد کالا و مسافر ویترین جمهوری اسلامی به شمار می شود.
جعفرزاده عدم رعایت موزاین قانونی، عدم رعایت قانون 80 دلار را از اهم مشکلات گمرک بازرگان بیان کرد و گفت: تاخیر در مدت زمان توسعه و تجهیز این گمرک موجب رکود در صادرات و واردات می شود.
وی همچنین گمرک را تنها مرجع ترخیص صادرات و واردات قانونی کالا از مرز عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا کالاهایی که از گمرک ترخیص می شوند نباید قاچاق تلقی شوند.
جعفرزاده همچنین اجرای منطقه آزاد تجاری در ماکو را از نیازهای ضروری مردم ماکو دانست و گفت: اجرای این قانون موجب تسهیل در امر تجارت مرزنشینان و اشتغال به همراه رفاه اشتغال اهالی منطقه خواهد شد.
فرماندار ماکو نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای بالای گمرک بازرگان اظهار داشت: فعالیت مطلوب این گمرک ضمن تامین معاش مردم مرزنشین منطقه توسعه اقتصاد منطقه را به همراه دارد.
صفر آثری، تسهیل در گمرک بازرگان را موجب کاهش مشکلات امنیتی و نیز معضل قاچاق در کنار رفع مشکل بیکاری منطقه دانست.
وی اهمیت ویژه گمرک بازرگان را ناشی از نزدیکی این گمرک با مرزهای اروپا، دریای سیاه و بازارهای غربی عنوان کرد و یادآور شد: در جهت رفع بیکاری و توسعه اقتصادی منطقه باید راههای ارتقای این گمرک مدنظر ویژه قرار گیرد.
نظر شما