خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: امروزه با صنعتی شدن جوامع، شهرها به کلان شهرها تبدیل شده و مسایل و مشکلات گوناگون و پیچیدهای را ایجاد کردهاند. افزایش جمعیت شهرها، خواستهها و نیازهای فزاینده شهرنشینان، لزوم بازنگری و در صورت امکان تغییر و تحول در شیوه متداول مدیریت و اداره امور شهری را امری اجتنابناپذیر ساخته است.
ادامه روند کنونی در صورتی که مشکلات شهری به شیوه مناسبی مورد توجه قرار نگرفته و خواستهها برآورد نشوند، موجبات افزایش نارضایتی مردم را فراهم کرده و بحرانهایی را ایجاد خواهند کرد.
لذا برنامهریزی و مدیریت شهری کارآمد، به عنوان ابزاری موثر و اثر بخش در جهت کاهش این چالشها و ناملایمات شهری عمل خواهد کرد.
پژوهشکده تحقیقات استراتژیک در این راستا و با توجه به اهمیت بحث مدیریت شهری و به دنبال انتشار پژوهشنامههای مدیریت شهری(1) و (2) در صدد بر آمده تا جهت بسط و گسترش ادبیات موضوع، در این شماره نیز مقالاتی را درج نماید.
"چالشهای فرهنگی شهرنشینی در ایران" اثر دکتر رضا صالحی امیری و فرزانه چاوش باشی، "بررسی عملکرد و ارائه الگوی مناسب برای نظام ارزیابی عملکرد شهرداری تهران" اثر دکتر مجید کفاشی و دکتر اسماعیل کاوسی از جمله مقالات این پژوهشنامه به شمار میرود.
"کیفیت محیط شهری و نقش آن در ارتقاء رضایت شهروندان" اثر زهرا خدایی و علی پورخبیری، "بررسی سطح رضایت مشتریان سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران" اثر دکتر مهدی ایران نژاد پاریزی و فرشید عزیزخانی و "مشارکتهای مردمی و نقش آن در توسعه مدیریت شهری (مورد مطالعه شهرداری منطقه 5 تبریز)" اثر دکتر حسین وظیفه دوست و سیاوش نوری دیگر مباحثی هستند که در این پژوهشنامه بررسی شدهاند.
نظر شما