مرضیه قدیری در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: این طرح شامل 110 کیلومتر زهکشی های مزرعه، 40 کیلومتر کولکتور و 550 دستگاه منهول و 40 دهن ابنیه است.
وی اعتبار اجرای این طرح را 40 میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: پروژه زهکشی برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اراضی این شهرستان اجرا شد.
وی پیشرفت فیزیکی این طرح را 25 درصد ذکر کرد و اظهار داشت: کشت بهتر، محصول بهتر، محصول بیشتر، شستشوی نمکها و بهبود وضع خاک از مزایای اجرای این طرح است.
به گفته قدیری، تاثیر زیست محیطی زهکشی در محیط فیزیکی، بهبود شرایط فیزیکی خاک، بهبود شرایط نسبی خاک، انتقال سریع نمک و در محیط اجتماعی موجب رفاه نسبی، سبب افزایش محصول و بالار فتن درآمد اقتصادی می شود.
این کارشناس جهاد کشاورزی گنبد کاووس بیان داشت: زهکشی های زیرزمینی و روباز از جمله انواع زهکشی ها است که در مناطقی که آب قادر به نفوذ بوده از زهکشی زیرزمینی و در زمینهایی که نفوذ پذیری خاک کم و آب اضافی در سطح خاک تجمع می کند، از زهکشی رو زمینی استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه زهکشی های زیر زمینی شامل شبکه انهار یا زهکشی های لوله ای است، گفت: زهکشهای مزرعه، سیستم اصلی کولکتور و خروجی اجزای سیستم زهکش را تشکیل می دهند.
کارشناس آب و خاک جهاد کشاورزی گنبد کاووس بیان داشت: جمع شدن آب اضافی در سطح زمین یا در زیر زمین موجب بروز مشکلاتی شامل جلوگیری از رشد گیاه، ایجاد اشکال در انجام عملیات کشاورزی، کوبیده شدن خاک و تخریب ساختمان، فرسایش زمین و کاهش نفوذپذیری خاک می شود.
نظر شما