محمود صنعتی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان گفت: طبق آمارهای ارائه شده از سوی اداره کار و مرکز آمار در شهر کرمان 30 درصد از نیاز بازار کار و انتخاب رشته دانش آموزان کنترل شده است.
صنعتی با بیان اینکه بین بازار کار و انتخاب رشته تناسب نیست، اظهار داشت: با توجه به آمار روزافزون فارغ التحصیلان بیکار در بعضی از رشته های تحصیلی، نزدیک شدن نیاز بازار کار و انتخاب رشته دانش آموزان به یکدیگر اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: بعضی از شهرستانها که مساحت کمتری دارند مشاوران اطلاعات راجع به بازار کار آن شهرستان را به دست آورده اند که در انتخاب رشته دانش آموزان موثر خواهد بود.
صنعتی خاطرنشان کرد: البته تحصیلات کلاسیک اهمیت زیادی دارد و از نیازهای بازار کار است اما بسیاری از انتخاب رشته ها بدون در نظر گرفتن واقعیات انجام می شود.
وی اضافه کرد: از مسائل مهم دیگر ارتقای سطح علمی و فرهنگ جامعه است و تنها نباید به بازار کار توجه شود بلکه رشته انتخابی باید متناسب با ذات و شخصیت دانش آموز باشد تا زمینه پیشرفت فراهم شود.
وی در خصوص تمایل دانش آموزان به رشته های گوناگون افزود: در سالهای اخیر تمایل دانش آموزان به رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش زیاد شده است و در رشته های نظری نیز استقبال از رشته های ریاضی و علوم انسانی مطلوب است.
صنعتی به عوامل انحرافی در انتخاب رشته نیز اشاره کرد و گفت: بعضی از دانش آموزان به دلیل تبلیغات دیگران رشته تحصیلی دانشگاه را انتخاب می کنند و یا تنها به دلیل دانشجو بودن به تحصیل در هر رشته ای رضایت می دهند البته باید به این نکته توجه کنند که بی دقتی در انتخاب رشته را نمی توان جبران کرد.
نظر شما