مسعود ضیاء دزفولی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: این دستورالعمل با هماهنگی وزارت صنایع و سازمان محیط زیست کشور تدوین شده و قرار است تا دو ماه دیگر به کمیسون زیربنایی دولت برود و در آنجا مراحل تصویب را بگذراند.
کارشناس مسئول پسماندهای ویژه در سازمان محیط زیست با اشاره به جلسات کارشناسی نهادهای مرتبط در خصوص دستگاه های الکترونیک افزود: بعد از تصویب این دستورالعمل تمامی شرکتهای تولید کننده و وارد کننده قطعات و لوازم الکترونیک از قبیل کامپیوتر، موبایل، یخچال، فریزر و لامپ های دارای جیوه و.. موظف هستند که عمل بازیافت را طبق دستور العمل انجام دهند.
تمامی شرکت های تولید کننده و وارد کننده قطعات و لوازم الکترونیک موظف هستند که عمل بازیافت را طبق دستور العمل انجام دهند |
ضیاء دزفولی |
این کارشناس مسئول به فقدان سرمایه گذاری در این زمینه اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد به دلیل عدم اطلاع سرمایه گذاران از مزایای این واحد و اینکه بازار پر سود و رونقی خواهد بود سرمایه گذاری در این زمینه صورت نمی گیرد و البته دلیل آن هم آگاه نبودن بخش خصوصی از تسهیلات فراهم شده در این حوزه است و تا کنون به جز چند مورد محدود کسی برای سرمایه گذاری مراجعه نکرده است.
پیش از این مدیر مرکز منطقه ای کنوانسیون "بازل" (جنوب غرب آسیا) عنوان کرده بود که نبود اطلاعات کافی در مورد تعداد و حجم وسایل الکترونیکی و الکتریکی درکشور و همین طور فقدان برنامه ریزی برای جذب سرمایه گذار در این خصوص توانسته پیشبرد مدیریت زباله های الکتریکی را با مشکل مواجه کند.
دکتر سروش مدبری معاون آب و خاک سازمان محیط زیست در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: این کار نیاز به زمان و سرمایه گذار دارد و ما مشکلات خطرناکتری مثل انباشت زباله های بیمارستانی داریم و در طول 50 سال گذشته متاسفانه نتوانسته ایم در کشور برنامه ای مناسب برای حل این معضل تدارک ببینیم و هنوز بحران زباله های بیمارستانی وجود دارد اما در کارگاه آموزشی سال آینده در سوئیس به مردم و حضور سرمایه گذار و امنیت درآمد در این حوزه توجه شده است که امید می رود بتواند حرکتی جدی و جهانی برای حل بحران زباله های الکترونیک در جهان انجام دهد.
نظر شما