به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، ولی الله زراعتکار ظهر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، با بیان اینکه وضعیت این دو نفر مساعد بوده و در حال مصرف دارو در منزل هستند، افزود: البته طی این مدت موارد دیگری نیز مشکوک به آنفلوانزای خوکی در استان مشاهده شده که نمونه های لازم برای آزمایش ارسال شده است.
وی اضافه کرد: روزانه به طور میانگین پنج تا شش مورد از استان از هر نوع مورد مشکوک جهت آزمایش ارسال می شود که تاکنون دو مورد قطعی آنفلوانزای خوکی گزارش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بر رعایت مسائل بهداشتی از سوی مردم تاکید کرد و بیان داشت: در خصوص دو مورد بیمار مشاهده شده به دلیلی رعایت کامل موارد بهداشتی هیچگونه آلودگی در اطرافیان این بیماران مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای خوکی از طریق سفرهای زیارتی به عربستان به این استان منتقل شده است، بیان کرد: در این راستا افرادی که قصد سفرهای زیارتی به خارج از کشور را دارند بیش از پیش بر این امر توجه کنند.
رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی ضمن هشدار به افرادی که قصد تشرف به مکه را دارند، عنوان کرد: شهروندان در ایام تشرف مراقب باشند که در صورت مشاهده علائم بیماری مانند تب، گلودرد و ... بلافاصله به ماموران بهداشت مستقر مراجعه و حتما از ماسک استفاده کنند.
زراعتکار از آنفلوانزای خوکی به عنوان یک بیماری شایع در اکثر نقاط جهان یاد کرد و افزود: تب، ضعف، خستگی، درد عضلانی، ضعف عمومی، بی حالی، عطسه، سرفه و گاها تهوع و استفراغ از جمله علائم این بیماری هستند.
وی بر تاثیر آنفلوانزای خوکی بر سلامت انسان اشاره کرد و بیان داشت: به طور کلی علائم بالینی مشابه آنفلوانزای فصلی انسانی بوده اما طیف علائم بالینی از حالت بدون علامت تا علائم پنومونی شدیدی که منجر به مرگ می شود متغیر است.
زراعتکار در خصوص قرنطینه زائران در فرودگاه ها نیز اظهار داشت: هیچ زائری در محل فرودگاه نگهداشته نشده و فقط فردی را که به او مشکوک شویم مورد معاینات قرار داده و بعد از معاینه توصیه هایی برای انتشار ندادن این بیماری به فرد بیمار داده می شود.
وی در ادامه بر آسیب پذیری سالمندان، زنان باردار، کودکان و بیمارانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می کنند تاکید کرد و گفت: افراد پنج تا 65 سال که عمده افراد جامعه هستند مشکل عمده ای نداشته و به درمان زودتر پاسخ می دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه میزان کشندگی این بیماری اندک است، اظهار داشت: میزان انتشار این بیماری بسیار بالا بوده و به سرعت می تواند در جامعه منتشر می شود که این مهم نیازمند اطلاع رسانی و فرهنگسازی جامع به آحاد مردم است.
وی عنوان کرد: از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داروی مورد نیاز کلیه استانها به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده و خراسان جنوبی نیز از لحاظ درمان دارویی هیچ مشکلی ندارد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی در پایان به آمادگی 100 درصدی اتاق ایزوله در بیرجند، قاین و فردوس اشاره کرد و یادآور شد: در این راستا پزشکان، پرستاران و کادر پزشکی استان از دو سال قبل که بیماری آنفلوانزای پرندگان مطرح بوده آمادگی لازم جهت مقابله با این نوع بیماری ها را دارند.
نظر شما