به گزارش خبرگزاری مهر، در جهان واقعی با تمامی محدودیتها، فشارهای متعدد زندگی، بحرانهای جهانی، جنگها و زورگویی ها، جنایات، خوبی ها و بدی ها جهان دیگری وجود دارد که انسان در آن آزادانه قادر به تغییر شرایط زندگی خود خواهد بود. زندگی مجازی یا زندگی ثانویه جهانی است که در عین گسترش سریع در میان جوامع مختلف به عنوان یک پدیده جدید توجه چندانی به آن نمی شود.
بر اساس گزارش دفتر مشاوره Kzero در انگلستان، عضویت در فضاهای مجازی در سه ماه دوم سال 2009 در حدود 39 درصد رشد داشته است که این میزان با 579 میلیون نفر کاربر برابری می کند. شاید تمامی این کاربران فعال نباشند اما نکته مهم در این باره افزایش رو به رشد توجه و عضویت افراد در دنیاهای مجازی است.
با وجود اینکه سایتهایی مانند فیس بوک و توییتر با اسقبال بالایی مواجه شده اند به دلیل اینکه اساس این سایتها بر پایه پولسازی بنا نشده اند فضاهایی مانند World of Warcraft, Entropia Universe, Habbo Hotel, Club Penguin و Second Life به دلیل پولساز بودن، حداقل در میان قشری خاص از مردم جهان به راحتی بر سایتهای اجتماعی غلبه کرده اند.
می توان گفت تقریبا تمامی این رشد 39 درصدی از میان کودکان برآمده اند. در گذشته کودکان سنین کودکی خود را با انواع عروسکها سپری می کردند و اکنون با صورتکهای مجازی یا avatarها و در فضایی مجازی آن را می گذرانند. این پدیده که به سرعت در حال جهانی شدن است معمولا ناشناخته باقی می ماند زیرا کاربرانی که در این فضاها عضو هستند به صورت معمول زمانی را برای خواندن اخبار صرف نمی کنند.
بر اساس گزارش Kzero ، تعداد کاربران 5 تا 10 ساله در دنیاهای مجازی در حدود 76 میلیون کاربر، 10 تا 15 ساله در دنیای Habbo در حدود 135 میلیون کاربر، در Neopets در حدود 54 میلیون کاربر، در Star Dolls در حدود 34 میلیون کاربر و Club Penguin در حدود 28 میلیون کاربر را به عضویت گرفته اند. بر اساس این گزارش هرچه به میزان سن این کاربران افزوده می شود، توجه آنها به عضویت در شبکه هایی مانند فیس بوک و توییتر افزایش پیدا می کند.
دنیای مجازی یا زندگی ثانویه به این دلیل مورد استقبال زیادی قرار دارد که می تواند مواجهه با تجربیات مختلف زندگی را آسانتر کرده و امکان انجام کارهای مختلف در مکانهای مختلف را برای افراد به وجود آورد. از میان آمار اعلام شده کاربران، تنها 19 میلیون از آنها کاملا فعال هستند، اما با این وجود از این فناوری علاوه بر استفاده در تجارت و سرگرمی در زمینه های آموزشی از جمله آموزش زبان نیز استفاده می شود.
بر اساس گزارش گاردین، برخی از دنیاهای مجازی به کاربر این امکان را می دهند که جهان مورد نظر خود را بر روی حافظه رایانه خانگی شان بنا کنند. با توجه به رشد بسیار سریع فناوری در کنار رشد رو به بالای جمعیت افرادی که از صورتکهای مجازی برای ورود به دنیای مجازی استفاده می کنند، دنیاهای مجازی سرنوشتی به جز رشد کردن نخواهند داشت. در واقع این دنیاها دیگر تنها مجازی نیستند بلکه قسمتی از دنیای واقعی انسانها به شمار می روند.
نظر شما