معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون میزان سالانه برداشت چوب از جنگلهای استان گیلان به طور متوسط بین 150 تا 180 هزار مترمکعب و ارزش ریالی این محمولات 200 میلیارد ریال است.
وی عنوان کرد: مراقبت از جنگلکاری های سنواتی، پرورش جنگلها و توسعه طبیعتگردی جزو اولویتهای مهم کاری معاونت فنی منابع طبیعی استان است.
یوسف پور اظهار داشت: استان گیلان هم اکنون افزون بر 10 هزار هکتار جنگلکاری سنواتی دارد که عمر این جنگلهای دست کاشت بین یک تا پنج سال است و نهالهای جوان تا زمانی که به ارتفاع مناسبی برسند، نیازمند مراقبت هستند.
وی افزود: مراقبت از این میزان جنگلکاری نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار است که بخشی از اعتبارات به صورت ملی و بخشی نیز به صورت استانی تامین میشود.
یوسف پور بیان کرد: یکی از دغدغه های مهم ما این است که در نیمه اول هر سال وضعیت اعتبارات این بخش به طور کامل مشخص نیست و همکاران ما نیز در تلاش هستند تا زمان مناسب اجرای عملیات مراقبتی از جنگلکاری ها را از دست نداده و با حذف علفهای هرز و مزاحم به رشد نهالهای جوان کمک کنند.
وی با تاکید بر اینکه این امر نیازمند اتخاذ تدابیر ویژه در سطح کلان است، اظهار داشت: کاهش اعتبارات به جای افزایش آن موجب می شود تا کارها با کیفیت لازم اجرا نشده، این مسئله یکی از مشکلات عمده در اجرای پروژه ها به شمار می رود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در ادامه به بحث پرورش جنگلهای استان اشاره کرد و افزود: مجوزهای لازمه هر ساله در اسفند ماه پس از طی مراحل قانونی صادر شده و عملیات پرورش و نظارت، با کمک ناظران طرحها و ادارات منابع طبیعی شهرستانها به وسیله شرکتهای مجری، بدون وارد آمدن هرگونه آسیب و خسارات به خاک جنگل و سایر درختان جنگلی انجام می شود.
یوسف پور ادامه داد: در شش ماهه نخست هر سال نیز با توجه به شرایط مناسب آب و هوای، کار خروج استحصالات و مقطوعات از داخل جنگلها توسط شرکتهای مجری، با اجرای کامل تعهدات حفاظتی انجام می شود و در صورت وارد آمدن هرگونه خلل در این امر برخورد قانونی با متخلفان صورت خواهد گرفت.
نظر شما