به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله فرزانه یکشنبه شب در جلسه شورای تعزیرات آرد و نان مازندران در استانداری با بیان اینکه سالانه افزون بر یک هزار و 600 میلیارد ریال یارانه نان به مردم مازندران اختصاص می یابد، گفت: به رغم پرداخت این یارانه سنگین نان بی کیفیت تحویل مردم می شود.
وی افزود: هنوز نحوه اداره و پخت و پز واحدهای خبازی استان سنتی و نامناسب است.
وی وضعیت نامناسب نگهداری گندم در مازندران را به عنوان یک مشکل اساسی مطرح کرد و گفت: نهضت سیلوسازی برای نگهداری اصولی گندم در کشور آغاز شده است اما این نهضت در مازندران هنوز جدی نشده است.
فرزانه بر تجمیع واحدهای خبازی و ایجاد نانواخانه هایی با هدف پخت نان صنعتی در مازندران تاکید کرد و اظهار داشت: توسعه واحدهای نانوایی آزادپز نیز مورد پذیرش و قبول نیست زیرا کیفیت نان این واحدها نیز نامطلوب است.
معاون برنامه ریزی استانداری مازندران گفت: شلوغی و تعطیلی واحدهای خبازی که از سهمیه آرد یارانه ای استفاده می کنند، دلیل اصلی افزایش مشتری نانهای واحدها آزادپز است.
وی به مسئولان شرکت غله گفت: باید در راستای فرهنگ سازی مصرف نان به روش صنعتی گام برداریم.
فرزانه با ایجاد تغییر و اصلاح قیمتهای فعلی نان در مازندران مخالفت کرد و گفت: با شیوه کنونی که نان پخت و پز می شود اصلاح قیمت نان تاثیری در کیفیت پخت نخواهد داشت.
عباسعلی همتی، معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه 267 واحد خبازی آزادپز در استان مازندران مشغول پخت نان هستند، گفت: 500 واحد دیگر نیز متقاضی ایجاد واحد آزادپز هستند.
وی با بیان اینکه کیفیت پخت نان واحدهای آزاد پز نیز مورد رضایت نیست، اظهار داشت: به نظر می رسد آرد بخشی از واحدهای آزادپز از خبازی هایی که سهمیه یارانه ای دریافت می کنند تامین می شود که برای جلوگیری از ادامه این وضعیت باید نظارت ها چند برابر شود.
وی به سرانه 10 کیلویی مصرف آرد در مازندران اشاره کرد و گفت: هفت کیلو آرد از مجموع سرانه مصرف در مازندران به دلیل پخت نامرغوب از بین می رود.
نظر شما