به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، علی اکبر پاسندی صبح دوشنبه در نشست با هیئت امنای بازار عرضه ماهی بندرترکمن و گمیشان افزود: این درحالی است که ایران تنها کشوری است که از سوی کنوانسیون بین المللی گونه های در معرض خطر سازمان ملل مجاز به داشتن سهمیه برای صادرات است.
وی اظهار داشت: ممنوعیت فروش ماهیان خاویاری غیراستاندارد و فرصتطلبی عدهای سودجو در قالب صیادان غیرمجاز خاویار موجب اخلال در فرآیند مدیریت صید، بهرهبرداری بیرویه از ذخایر ارزشمند ماهیان خاویاری دریای خزر، وارد شدن لطمات فراوان به درآمدهای ارزی کشور در بازارهای بینالمللی همچنین اعمال برخی محدودیتها برای کشور شده است.
وی خاطرنشان کرد: ایران در زمینه حفظ ذخایر و تولید کنترل شده ماهیان خاویاری سعی می کند، ذخایر این گونه ماهیها را در دریای خزر حفظ کند و به نسل های بعدی منتقل کند لذا در بحث خاویار برای ایران منافع بلند بر منافع کوتاه مدت ارجحیت دارد.
به گفته پاسندی، تمرکزگرایی ایران در مسائل مربوط به بهره برداری از خاویار دریای خزر موجب شده، عملکرد این کشور در زمینه حفظ ذخایر این گونه ماهیان موفق تر از سایر کشورهای حوزه این دریاچه باشد.
مدیرکل شیلات گلستان، احیاء دفترهای بهداشتی را در بازارهای عرضه آبزیان ضروری دانست و بیان داشت: به منظور حفظ بهداشت عمومی، فروش آبزیان تنها در مناطقی مجاز خواهد بود که از نظر آلودگیهای محیطی مشکلی نداشته و از نظر مواد آلوده کننده میکروبی و ... خطری را متوجه مصرف کننده نکند.
وی با اشاره به اینکه استانداردهای موجود حداکثر مدت زمان نگهداری آبزیان تازه در کنار یخ را شش روز می داند، عنوان کرد: باید ترتیبی اتخاذ شود که چنانچه این محصولات به هر دلیلی در پایان روز هفتم پس از صید به فروش نرسیدند باید با نظارت بازرسان دامپزشکی از سطح بازار جمع آوری و به یکی از کارخانجات مجاز تولید پودر ماهی ارسال و یا به هر شکل مناسب دیگر از چرخه مصرف انسانی خارج شوند.
پاسندی عنوان کرد: در صورت مشاهده هرگونه آلودگی موارد را در اسرع وقت به اطلاع شیلات رسانده و شیلات نیز اقدامات مقتضی در خصوص ممنوعیت فروش در مناطق مذکور را انجام خواهد داد.
مدیرکل شیلات گلستان با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی در انتقال آبزیان، مدت زمان حمل و نقل آنها را به طور متوسط 48 ساعت مجاز خواند و لزوم تمدید گواهیهای بلندمدت در مسافتهایی که به زمان طولانی تر نیاز دارند را ضروری دانست.
وی افزود: خودروهای سردخانه دار در حمل و نقل آبزیان مهم بوده و بانکها در این زمینه برای ارائه تسهیلات برای خرید این نوع خودروها همکاری کنند.
نظر شما