به گزارش خبرنگار مهر، لی سینگ در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت توسعه صنعت CNG در سبد سوختی خودرو کشورهای مختلف دنیا، با بیان اینکه هم اکنون 80 کشور در دنیا از CNG استفاده می کنند، گفت: با توجه به رشد سریع صنعت CNG در جهان تاکنون 30 درصد خودروها در جهان به CNG تبدیل شدهاند که این رقم در آسیا و اقیانوسیه به حدود 50 درصد افزایش یافته است.
دبیر انجمن خودروهای گاز سوز آسیا و اقیانوسیه (ANGVA)، در پاسخ سوال مهر که در سایر کشورها وضعیت سیاستگذاری ساخت جایگاه CNG با تولید و تبدیل خودروهای CNG چگونه است؟ اظهار داشت: معمولا به طور همزمان این دو مسئله برنامهریزی میشود برای مثال در آلمان 800 جایگاه و 80 هزار خودروی CNG سوز وجود دارد، اگرچه به طور کلی برنامه ریزی برای ساخت جایگاه در اولویت است.
لی سینگ با تاکید بر اینکه تبدیل غیر مجاز خودروها به CNG در همه کشورها و برای همه دولتهای دنیا غیر قابل تحمل است، بیان کرد: اگرچه برخی افراد برای سود سریع این کار را میکنند اما هزینه جانی آن ارزش چندانی ندارد.
در ادامه این نشست جرمن میشل دبیر انجمن بینالمللی خودروهای گاز سوز (IANGV) با بیان اینکه کشور پاکستان قصد دارد بیش از 50 درصد خودروهای خود را CNG سوز کند، بیان کرد: نکته مهم این است که شیوه تعیین اولویت بندیها در هر جامعه متفاوت است و باید توجه شود.
این کارشناس بین المللی صنعت CNG با اشاره به رشد صنعت CNG در کشور تایلند تبیین کرد: پس از مطالعات کارشناسی که در این کشور انجام گرفت، مشخص شد که 60 درصد آلودگی ها مربوط به خودروهای شخصی و 40 درصد مربوط به اتوبوسها است.
وی افزود: بنابراین اولویت تبدیل خودروها و گازسوز شدن آنها به خودروهای شخصی اختصاص یافت. به گفته جرمن میشل به نظر میرسد در این رابطه ایران نیز باید اولویتهای خود را مشخص کند و همچنین به این نکته توجه شود که هدف اصلی از CNG سوز کردن خودروها مسائل اقتصادی بوده و یا رسیدن به محیط زیست سالمتر است.
جرمن میشل در خصوص مقررات و استانداردهای جهانی برای CNG سوز کردن خودروها اعلام کرد: به طوری کلی با رعایت قوانین موجود، تعداد حوادث ناشی از خودروهای گاز سوز در جهان بسیار اندک است در این زمینه لازم به توضیح است در صنعت رعایت استانداردها و تبدیل خودروها براساس قوانین قطعا مزایای سیانجی بسیار زیاد است.
این کارشناس بین المللی CNG، یادآور شد: به طور معمول قیمت CNG کمتر از بنزین است؛ به طوری که در تایلند و مالزی قیمت هر مترمکعب CNG بین 50 تا 60 درصد قیمت هر لیتر بنزین محاسبه شده است.
دبیر انجمن بینالمللی خودروهای گاز سوز، تاکید کرد: البته در کشورهایی مانند استرالیا به دلیل شناور بودن قیمت سوخت، قیمت CNG، بنزین و دیزل در جایگاههای عرضه بسته به قیمتهای جهانی به طور روزانه تغییر میکند.
وی درباره سبد انرژی کشورهای مختلف توضیح داد: اگرچه در بیشتر کشورها حداقل 40 درصد انرژی در بخش حمل و نقل استفاده میشود ولی هنوز برنامه خاصی برای تعیین سبد انرژی ندارند.
میشل در پایان خاطر نشان کرد: در این زمینه برای نمونه تایلند برنامه ریزی کرده تا بین 10 تا 15 درصد خودروها در بخش حمل و نقل از CNG استفاده کنند و به این ترتیب اروپا نیز تقریبا با همین روند پیش میروند.
نظر شما