به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، تقی باغدار صبح چهارشنبه در جلسه کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی از کاهش 11 درصدی کشفیات قاچاق در سه ماهه نخست سال جاری خبر داد و افزود: در این مدت 14 میلیارد و 200 میلیون تومان کالای قاچاق کشف شده است.
دبیر کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی تصریح کرد: در سه ماهه نخست سال جاری کشفیات پنج قلم از کالاهای قاچاق افزایش داشته که شامل قطعات رایانه ای با 640درصد، لوازم آرایشی- بهداشتی با 215 درصد، سیگار با 189 درصد، پارچه با 100 درصد و تجهیزات دریافت امواج از ماهواره با 85 درصد رشد است.
امیراله شمقدری جانشین رئیس کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی نیز گفت: علاوه بر اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای، باید جهت ریشه کن کردن قاچاق اقدامات نرم افزاری و کار فرهنگی توسط رسانه ها به ویژه صدا و سیما از طریق تولید برنامه های آموزشی صورت گیرد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه روز به روز شاهد تغییر و نوآوری در روش های قاچاق هستیم، به روز رسانی فعالیت های پیشگیرانه و مقابله ای با این پدیده مخرب اجتماعی ضروری است.
وی رسانه را رکن چهارم دموکراسی در جوامع مترقی عنوان کرد وگفت: باید از ظرفیت های رسانه ها علاوه بر پخش خبر، در فرهنگ سازی و تحقق دموکراسی و آرامش و سلامت اجتماعی بهره ببریم.
سرهنگ امیری دبیر کمیته اطلاعات و عملیات کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی در قالب دستور کار دوم جلسه از اقدامات این کمیته در چهار طرح مبارزه با تجهیزات دریافت امواج از ماهواره، قاچاق مشروبات الکلی، ساماندهی مصرف کنندگان عمده و تانکرهای حمل فرآورده های نفتی خبر داد و افزود: طراحی ساز و کاری مناسب برای جلوگیری از قاچاق البسه خارجی به مشهد به ویژه از طریق پایانه های مسافربری ضروری است.
علی غفوری مقدم جانشین رئیس کمیته پیشگیری و سازماندهی اقتصادی کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی در خصوص دستور کار سوم جلسه که بررسی بستر ورود تجهیزات دریافت از ماهواره و لوازم آرایشی بهداشتی بود، گفت: 80 درصد از تجهیزات دریافت از ماهواره از مرزهای غربی، جنوبی و جنوب غربی وارد استان می شود.
وی ادامه داد: در داخل مشهد کارگاه هایی وجود داشت که اقدام به ساخت تجهیزات دریافت امواج از ماهواره می کردند، اما با هوشیاری نیروی انتظامی بخش عمده ای از این کارگاه ها شناسایی و پلمپ شدند.
غفوری با بیان این که ایران جزو 10 کشور نخست وارد کننده لوازم آرایشی - بهداشتی و سومین کشور مصرف کننده این لوازم در خاورمیانه است بیان داشت: به دلیل تقاضای بالای این محصولات و اختلاف قیمت میان محصولات قاچاق آرایش - بهداشتی، مصرف این کالا ها که عموما غیر استاندارد است، افزایش یافته که این روند باید کنترل شود.
همچنین جانشین کمیته فرهنگی و تبلیغات کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی به عنوان دستور کار چهارم جلسه، گزارشی از تهیه و پخش قسمت دوم مجموعه تلویزیونی "تجارت سیاه" ارایه کرد و گفت: در بخش اول این مجموعه بیشتر به مباحث اطلاع رسانی و آشنایی مخاطب با پدیده قاچاق پرداخته شد و قسمت دوم که 13 برنامه 30 دقیقه ای است با محوریت بیان عملکرد نهادهای ذیربط پخش خواهد شد.
در این جلسه مصوب شد که عوامل و سیستم های نظارتی در راستای تحقق منطقی کردن سهمیه مصرف کنندگان عمده فرآورده های نفتی تقویت شود. همچنین اعضا جلسه تاکید کردند که از تمام ظرفیتهای فرهنگی خراسان رضوی و صاحب نظران برای تهیه قسمت دوم برنامه "تجارت سیاه" استفاده شود و ارزیابی مخاطبان مد نظر قرار گیرد.
از دیگر مصوبات این جلسه طراحی برنامه های وسیع فرهنگی برای اطلاع رسانی در مورد مضرات استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد و قاچاق بود که در این مسیر علاوه بر صدا و سیما و رسانه ها بر استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد و اتحادیه های صنفی نیز تاکید شد.
نظر شما