۱۴ مرداد ۱۳۸۸، ۲۰:۰۶

انصاری فرد:

وضعیت آب در 60 درصد دشتهای کشاورزی کشور بحرانی است

وضعیت آب در 60 درصد دشتهای کشاورزی کشور بحرانی است

ساری - خبرگزاری مهر: سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی از وضعیت بحرانی آب در بیش از 60 درصد دشتهای کشاورزی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، محمدحسین انصاری فرد عصر چهار شنبه در شورای اداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: کاهش آبهای زیرزمینی به علت مصرف بی رویه آب در کشاورزی از دلایل عمده این بحران است که دولت در سال جاری برای رهایی از این بحران اجرای طرح آبیاری تحت فشار را به شدت پیگیری می کند.

وی ادامه داد: سهمیه بندی حجمی آب و حذف سهمیه بندی ساعتی از راهکارهای دیگر کنترل مصرف آب کشاورزی است که در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی به افزایش اعتبارات طرحهای آبیاری تحت فشار در سال جاری اشاره کرد و افزود: در 19 سال قبل از سال 84 کمتر از 500 هکتار از ارضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفتند که این میزان در چهار سال اخیر 240 هکتار است.

وی با اعلام اینکه در سال جاری 900 میلیارد تومان اعتبار برای آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: 300 میلیارد تومان این اعتبار توسط دولت و بقیه از طریق تسهیلات بانکی پرداخت می شود.

به گفته وی، طبق برنامه در سال جاری 230 هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار خواهند گرفت و در این خصوص دولت تسهیلات یک میلیون و 400 هزار تومانی بلاعوض نیز پرداخت خواهد کرد.

مدیرکل روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: رئیس جمهور اولویت برنامه پنجم توسعه را کشاورزی بنا نهاده که در طول برنامه های گذشته بی سابقه است.

وی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی 14 درصد است، یادآور شد: در سال گذشته بخش کشاورزی در سرمایه گذاری تولید ناخالص ملی تنها چهار درصد است.

انصاری فرد به وجود حدود 65 هزار فارغ التحصیل بخش کشاورزی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد 700 شهرک تولید کشاورزی در دست اجرا است که پس از آماده سازی زیرساختها، فارغ التحصیلان این بخش در اولویت واگذاری با اشتغالزایی 100 هزار نفر در اولویت قرار خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته سه هزار و 200 شرکت فنی و مهندسی کشاورزی توسط فارغ التحصیلان این رشته ایجاد شد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته از این طریق 18 هزار فارغ التحصیل رشته کشاورزی مشغول به کارش شدند.

به گفته وی، این شهرکها متوسط پیشرفت فیزیکی بالای 55 درصد را دارند و در صورت تامین اعتبار لازم سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی استعداد مازندران را در واحدهای گلخانه ای را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر حدود هفت هزار هکتار گلخانه در سطح کشور وجود دارد که ظرفیت این میزان تا 45 هزار هکتار وجود دارد.

وی بر ساماندهی تشکلهای بخش کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: خرید محصولات کشاورزی توسط شرکتهای تعاونی و ایجاد دو هزار فروشگاه تعاونی در کشور در سال جاری از فعالیتهای حمایتی وزارتخانه از کشاورزان است.

سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مشکلات برنج حال حاضر کشور نیز گفت: عده ای افراد با داشتن قدرت مالی به میزان زیادی از برنج های کشور را در سال 86 با قیمت مناسب خریداری کردند که این امر موجب کمبود برنج در کشور و افزایش قیمت آن شد.

وی میزان سرمایه بخش خصوصی کشور را 200 هزار میلیارد تومان ارزیابی کرد و افزود: با کمبود برنج در بازار، افراد سودجو برنجهای انبار شده را کیلویی تا قیمت پنج هزار تومان نیز فروختند و دولت نیز تنها تماشاگر بود.

انصاری فرد عنوان کرد: درسال گذشته نیز این حرکت به نوعی صورت گرفت با این تفاوت که برخی کشاورزان به علت طمع سود زیاد و دلالان کوچک نیزبه این دلالان بزرگ اضافه شدند و برن های زیادی را انبار کردند.

وی با بیان اینکه دولت برای جلوگیری از ضایع شدن حق مصرف کنندگان که عموم مردم هستند اقدام به واردات کرد، یادآور شد: اغلب کسانی که هم اکنون فریاد انبار شدن برنج را در کشور سر می دهند، همان دلالان بزرگ با قدرت مالی زیاد هستند.

به گفته وی، قیمت برنج در کشور در حال حاضر در وضعیت معقولی قرار دارد.

کد خبر 924705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha