۱۵ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۰۶

لاریجانی :

جامعه عادل زمینه نبوغ انسانها را فراهم می‌کند

جامعه عادل زمینه نبوغ انسانها را فراهم می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جامعه ای عادل است که زمینه نبوغ انسانهای آن جامعه را فراهم کند و اگر حکومتی از این ظرفیت و ویژگی به معنای صحیح و با یک توجیه مناسب استفاده کند می توان گفت که دولتی است که در جهت عدالت حرکت می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی چهارشنبه شب در مراسم تقدیر از جهادگران نمونه جهاددانشگاهی در محل پژوهشکده رویان با بیان این مطلب افزود: نقطه کانونی همه حکومتها بر روی عدالت است و نباید فرض کرد که با توزیع عدالت می توانیم عدالت ایجاد کنیم بلکه عدالت در معنای اصلی آن که در مکتب اسلام آمده است، نوعی فعلیت یافتن قوه و استعدادهای مختلف بشری و بسط عقلانیت است.

وی تاکید کرد: اگر می گوییم جامعه عادل است افراد آن جامعه باید بتوانند استعدادهای خود را از بالقوه به بالفعل نزدیک کنند. جامعه ای عادل است که زمینه نبوغ انسان های آن جامعه را فراهم کند.

لاریجانی با اشاره به سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی خطاب به جهادگران گفت: بالندگی فکر انقلابی در درون جهاددانشگاهی حس می شود و اینکه چه فرهنگی موجب رشد جهاددانشگاهی و این صبغه را دنبال کرده است، مورد توجه است. در ابتدای انقلاب یک شرایطی بود که موجب شد از دل آن فرهنگ پژوهش و انتخاب راه درست در جهاددانشگاهی موج بزند، آن شرایط اقتضا می کرد چنین نهادی بوجود بیاید و امروز با وجود اینکه از آن شرایط فاصله گرفتید و می تواند بر روی کار شما تاثیر بگذارد، اما شما با بازنگری و دقت نظر بر روی فعالیت های خاص، زمینه های جهش را فراهم کردید.

وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی از دستاوردهای انقلاب بود و امروز ثمره آن را مشاهده می کنیم که در بخشهای مختلف علمی حضور دارد و اگر زمینه های دیگری هم فراهم می شد در سایر بخشها نیز می درخشید.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور جهاد دانشگاهی در تراز علمی کشور خاطرنشان کرد: شاید قدم زدن در وادیهایی که شما را بیشتر به درآمد نزدیک می کرد بیشتر مورد پسند است اما شما در جهاد دانشگاهی خود را به روزگار متعارف نسپردید و روی بخشهای علمی خاص تمرکز کردید و همین نیز باعث نام آوری شما در این بخشها شد.

وی به دوره های تاریخی ایران از گذشته دور تا امروز و توجه به علم در میان سلسله های شاهنشاهی ساسانی، صفویه و قاجاریه اشاره کرد و یادآور شد: توجه به علم و توجه به یک آیین در این دوره ها از نقاط بارز و قابل توجه است اما در عین حال نقطه ضعف بزرگ در این دوره ها توجه نکردن به عدالت است.

لاریجانی با بیان علت عقب افتادگی و فاصله ایران با غرب در زمینه علم و فناوری در دوره های گذشته دلیل آن را وجود دیکتاتوری در دوره های مختلف حکومت پادشاهان در ایران دانست و گفت: با وجودی که در دوره های بسیار دور در ایران حلقه های شاخصی از علم و به طور نمونه مکتب "اوسینا" مبتنی بر دانش ابن سینا شکل گرفت اما در دوره های قاجاریه و پهلوی به دلیل دیکتاتوری خشن آن دوره ما با غرب فاصله پیدا کردیم.

وی گفت: پس از انقلاب اسلامی شاهد یک درخشندگی در حوزه های علمی هستیم و بسیاری از فاصله ها را با غرب علاج کردیم و نظام ولایت فقیه این موضوع را سامان بخشید. در 30 سال گذشته ولایت فقیه لنگرگاه مهم کشور در برابر شرایط و بحران هایی بوده که با آن مواجه شدیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در شرایطی که بحرانهایی برای انقلاب بوجود آمده بود و موضوعاتی مانند تجزیه طلبی مطرح شده بود کسی جز امام (ره) نمی توانست این معضلات را حل کند. در برابر یک بیماری به نام بنی صدر شرایط جنگ، بحرانهای مختلف کسی جز امام (ره) نمی توانست در جمهوری اسلامی این مشکلات را حل کند.

وی تاکید کرد: توجه به دین و انبساطی که در فکر دینی ما است در ساحت سیاست و اجتماع ساز و کاری را فراهم کرده است.

لاریجانی توجه به خودباوری و ایستادن بر روی توانمندیهای خود را باور امام (ره) دانست و یادآور شد:  اصل فکر امام (ره) این بود که ایران باید روی پای خود بایستد اما این فکر در طول انقلاب اسلامی با فراز و فرودهایی مواجه شد و در یک دوره ای افول کرد و تنها واردات به کشور زیاد شد و ما ضرر کردیم اما پس از آن با اوج این فکر در انقلاب اسلامی و کاسته شدن از گرایش به دنیاطلبی به این موضوع توجه شد و رشد کردیم که جلوه آن در جهاددانشگاهی بارز است.

وی گفت: اگر به جای واردات بیهوده اقلامی که فایده ای برای کشور ندارند و تنها منابع مالی را هدر می دهند به استعدادهای درونی کشور توجه شود، به جوهره تکنولوژی دست می یابیم. به خصوص در حوزه هایی که انتخاب صحیح داشته ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی کار بر روی فناوریهای نوین را با وجود مزاحمتها و تحریم ها موجب ایجاد جهش در حوزه علم کشور برشمرد و اظهار داشت: معتقدم ظرفیت ایران بیشتر از توان فعلی است و دولت باید از این ظرفیت استفاده کند.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی اصالت در آرمانهای انقلاب و تفکرات امام (ره) در حوزه سیاست خارجی توانسته است با استفاده از پتانسیل نیروی فکر انقلابی در کشورهای مختلف دنیا بیداری ایجاد کند تاکید کرد: ما عقبه های مهمی در کشورهای منطقه داریم و با تکیه بر روی مولفه های بیداری اسلامی، هیچ وقت کسی نمی تواند به کشور ما تعرض کند.

لاریجانی اضافه کرد: اگر در داخل کشور دچار تفرقه شویم دشمنان ما حریص می شوند. در بعد از انتخابات دیدید که از شکافها اظهار مسرت می کردند و با رسانه های خود و بزرگنماییها سعی داشتند آتش را همچنان فروزان نگه دارند. البته برای من روشن بود که توفیقی بدست نمی آورند. ممکن است در داخل کشور اختلاف نظری هم وجود داشته باشد اما در مقابل بیگانگان همه یکصدا هستند.

وی گفت: در کنار این اهداف دیگری هم  دارند و یکی از دلایلی که غربیها می خواستند این آتش را فروزان نگه دارند این بود که تراز تاثیرگذاری ایران را در منطقه کاهش دهند و در این رابطه طرح آمریکا برای فلسطین یکی از این بحث هابود.

رئیس قوه مقننه در ادامه سخنان خود با اشاره به بخشهایی از طرح جدید آمریکا در مورد فلسطین این طرح را یک تخیل دانست و گفت: این موضوع که دولت یهودی ایجاد کنند و فلسطینیهای آواره ملیت همان کشورهایی که در آن ساکن هستند را بپذیرند و بیت المقدس پایتخت شود و در این میان کشوری به وجود بیاید بدون قدرت سیاسی، نظامی و ملی و در عین حال حماس و فتح هم با هم متحد شوند یک تخیل است.

وی اضافه کرد: اوباما که رویکرد جدیدی را مطرح کرده است در گام نخست قصد دارد که کشورهای عربی با اسرائیل رابطه داشته باشند و این به معنی عادی سازی روابط است و این یک فاجعه است و در گام اول حقوق فلسطینیها را تضییع می کند و افرادی که در کشورهای عربی این موضوع را دنبال می کنند مرگ خود را امضا می کنند، چرا که این یک توحش مدرن است.

لاریجانی با تاکید بر جایگاه ایران در دنیا با تکیه بر آرمانهای انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: فرهنگ جهاددانشگاهی، بلوغ حرکت و انتخابهای درست در فناوریهای نوین موجب جهش علمی در شرایط امروز شده است.

وی با اشاره به بودجه های پژوهشی در سال 88 گفت: امسال مجلس شورای اسلامی در بودجه 88 به پژوهش در دانشگاهها توجه کرد و بودجه مراکز پژوهشی را نیز فربه تر کرد و در مورد جهاددانشگاهی نیز باید جایگاه این نهاد در سند چشم انداز تعریف شود تا بتوان از ظرفیت این نهاد بهتر استفاده کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس برنامه ای برای استفاده از ظرفیت نهادهای مختلف غیردولتی و ارتباط با آنها در جهت پیشبرد اهداف کشور دارد.

 مراسم تقدیر از جهادگران نمونه جهاددانشگاهی چهارشنبه شب در محل پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس جهاددانشگاهی و جهادگران برگزار شد. 

کد خبر 924802

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha