مرتضی امامی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج با اشاره به 76 هزار واحد تولیدی در سطح کشور افزود: از این تعداد تنها 12 هزار واحد تولیدی تحت پوشش استاندارد قرار گرفته است.
وی ادامه داد: لازم است شرایطی فراهم شود همه واحدهای تولیدی کشور تحت پوشش سازمان استاندارد قرار گیرند زیرا این امر در رشد صنعت کشور تاثیر زیادی دارد.
این مسئول بیان کرد: به دنبال تحت پوشش قرار گرفتن همه واحدهای تولیدی از سوی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، نظارت سازمان بر فعالیتهای این مراکز افزایش و گسترش می یابد که این امر در ارتقای کیفیت تولیدات تاثیر فراوان و غیرقابل انکاری دارد.
تا پایان برنامه پنجم همه واحدها باید محصولاتشان را بر اساس یک استاندارد تولید کنند
امامی در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: تا پایان برنامه پنجم تمامی واحدهای تولیدی باید محصولاتشان را براساس یک نوع استاندارد (خوداظهاری) تولید کنند.
وی حضور یک مسئول کنترل کیفیت را در واحدهای تولیدی تحت پوشش استاندارد الزامی دانست و ادامه داد: هم اکنون حدود 12 هزار مسئول کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی مشغول فعالیت هستند که با احتساب افزایش واحدهای تولیدی تحت پوشش استاندارد و حضور یک مسئول کنترل کیفیت در آن واحد، اهمیت آموزش بیش از پیش آشکار می شود.
معاون برنامه ریزی و تدوین استاندارد سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور با بیان اینکه مسئولان آموزش باید با آخرین استانداردهای تدوین و یا تجدیدنظر شده آشنا باشند، یادآور شد: به همین منظور دوره های آموزشی برگزار خواهد شد.
ترویج استاندارد نباید مغفول بماند
امامی در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: ترویج استاندارد نباید مغفول بماند زیرا با کیفیت محصولات تولیدی در ارتباط است.
معاون برنامه ریزی و تدوین استاندارد سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور با اشاره به مغفول ماندن ترویج استاندارد ادامه داد: با ارتباط بین ادارات کل استاندارد استانها، مراکز آموزشی و مسئولان کنترل کیفی واحدهای تولیدی می توان خلاهای موجود را از بین برد.
وی با اشاره به اجرای اصل 44 قانون اساسی عنوان کرد: بخشی از این قانون مربوط به واگذاری آموزشهای سازمانی است.
20 ساعت آموزش اجباری برای مسئولان کنترل کیفیت در نظر گرفته شد
امامی در آخرین بخش سخنان خود نیز از تجدید نظر روش اجرایی تایید صلاحیت مراکز آموزشی خبر داد و افزود: در آیین نامه اصلاح شده، 20 ساعت آموزش اجباری برای مسئولان کنترل کیفیت و اعطای پروانه دو ساله دیده شده است که این پروانه بعد از مدت معین باید تمدید شود.
امامی یادآور شد: داشتن پروانه مسئولان کنترل کیفیت و پروانه کاربرد علامت استاندارد لازم و ملزوم یکدیگر است که در نتیجه آن دامنه فعالیت آنها نیز گسترش می یابد.
وی در خصوص گردهمایی مدیران آموزشی همکار و رابطان آموزش و ترویج سازمان استاندارد نیز خاطرنشان کرد: این گردهمایی از نظر طرح مشکلات و ارائه راهکارها در آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.
امامی اضافه کرد: ترویج استاندارد از مهمترین ارکان سازمان استاندارد است زیرا تحقق آن در ارتقای سطح کیفی محصولات تولیدی تاثیر زیادی دارد که لازم است به این امر توجه ویژه ای داشته باشیم.
نظر شما