به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، قوام نوذری بعداز ظهر پنجشنبه در نشست کارگروه حوادث غیر مترقبه استان، گفت: راه اصلی برای توسعه، صیانت و نگهداری این منابع، سپردن آنها به مردم در قالب طرح و برنامه با کار کارشناسی همراه با آموزش و آگاهی است.
وی افزود: باید در برنامه مدیریت و نگهداری منابع طبیعی ابتدا با فرهنگسازی و اطلاع رسانی، از ظرفیت مردمی و مشارکت آنها در کاهش حریق و حوادث کمک گرفت و سپس به سراغ خرید و تهیه ابزار و امکانات رفت.
وی اظهار داشت: باید به جای خرید تجهیزات و امکانات غیر ضروری بخش حوادث، به ایجاد مراکز گردشگری، تحقیقاتی و پژوهشی در دل منابع طبیعی پرداخته شود تا زمینه بیشتری در فراهم کردن فرصتهای آموزشی و تفریحی برای جوانان و نوجوانان و ارتقای فرهنگ نگهداری و صیانت از منابع ملی انجام پذیرد.
نوذری بیان کرد: باید اهمیت و جایگاه این ثروتها و سرمایه های عظیم خدادادی با اطلاع رسانی و تبلیغات بیشتری انجام پذیرد تا اقبال وعزم عمومی را برای نگهداری و حفاظت از آنها مصمم تر سازد.
این مسئول نسبت به تهیه نقشه ای جغرافیایی از منابع طبیعی و محیط زیست که در آن استعداد جنگل، مرتع، زمینهای کشاورزی، اراضی زراعی، باغ و جایگاه های گردشگری، مناطق مناسب احداث صنعت و دیگر کاربری ها لحاظ شده باشد، تاکید کرد.
نوذری عنوان کرد: باید به نقاط حادثه خیز و مشکل زای منابع طبیعی که تردد بیشتری وجود دارد، توجه بیشتری شده و در این نقاط هشدارهای لازم داده شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان نیز گفت: برای نگهداری بیش از یک میلیون هکتار جنگل و مرتع در این استان نیاز به عزمی همگانی، فرهنگسازی و ابزار اطفای حریق بیشتری داریم.
منصور صفرپور، جنگل و مرتع را به عنوان اصلی ترین بستر و منابع حیات تجدید شونده و سالم سازی حیات و توسعه همه بخشها دانست و افزود: برای حفاظت از آب و خاک، شرایط زیست محیطی و غنی سازی منابع طبیعی و ایجاد هوا سالم باید از مراتع و جنگلها حفاظت شود و در این خصوص نیاز به همراهی و همکاری همه مردم و دستگاه های اجرایی است.
نظر شما