به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جریان مراسم کلنگ زنی این پروژه گفت: استان فارس بر اساس آمارهای موجود یکی از استانهای تالاسمی خیز کشور محسوب می شود که بر این اساس هزار و 600 بیمار تالاسمی در فارس زندگی می کنند.
محمد هادی ایمانیه با اشاره به اینکه بر همین اساس نیز با تلاش پزشکان سن این بیماران نیز در حال افزایش است، افزود: به همین خاطر دیگر نمی توان در محل فعلی مرکز پزشکی بیماران تالاسمی به آنها خدمات ارائه داد از این رو باید شرایط و مکان بهتری در این خصوص تدارک دیده می شد که در سفر دور دوم هیئت دولت، این پروژه مورد موافقت قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در این پروه شهرداری شیراز نیز مسئولیت ساخت ساختمان مجتمع را دارد، افزود: شهرداری در این طرح باید 700 میلیون تومان برای ساخت پروژه اختصاص دهد و وزارت بهداشت نیز برای تجهیز کردن آن حدود 300 میلیون تومان هزینه خواهد کرد که البته اعتبارات اختصاص یافته برای تجهیزات بیمارستان سقف نخواهد داشت و تا حد لازم سرمایه گذاری خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه این دانشگاه در 20 شهرستان زیر مجموعه خود در استان فارس خدمات اولیه بیماران تالاسمی را ارائه می دهد، افزود: بر همین مبنا این مجتمع بیمارستانی می توان شرایط مناسبی را برای ارائه خدمات به بیماران شهرستان شیراز داشته باشد که البته بیماران تالاسمی شهرستانها نیز می توانند برای دریافت خدمات مختلف از این مرکز استفاده کنند.
ایماینه ادامه داد: با توجه به اینکه بیماران تالاسمی باید خدمات پزشکی ویژه خود مانند دندانپزشکی و ... را داشته باشند در شیراز این مسائل نیز مورد توجه قرار گرفته و با ساخت این بیمارستان تمام خدمات مورد نیاز بیماران تالاسمی در این مرکز تجمیع خواهد شد.
در ادامه شهردار شیراز نیز بیان کرد: مساحت این پروژه هزار و 200 متر در سه طبقه بوده که با سرمایه گذاری شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی احداث خواهد شد.
مهران اعتمادی بیان کرد: شهرداری شیراز طی مدت اخیر موفق شده پروژه های خود را سر وقت به اتمام برساند از این رو پیش بینی می کنیم این بیمارستان نیز با اختصاص اعتبارات لازم و به موقع در زمان مقرر به مرحله بهره برداری برسد.
وی همچنین با ابراز خرسندی نسبت به ورود شهرداری به چنین اقداماتی عنوان کرد: در این راستا خرسندیم که شهرداری شیراز علاوه بر 340 خدماتی که به شهروندان ارائه می کند امروز وارد این قبیل امور نیز شده است.
در ادامه کلنگ مجتمع بیمارستانی ویژه بیماران تالاسمی در بیمارستان شهید دستغیب شیراز توسط وزیر بهداشت به زمین زده شد.
خانه قلب فارس راه اندازی شد
در ادامه سفر وزیر بهداشت به شیراز خانه قلب فارس نیز راه اندازی شد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مراسم افتتاح این مرکز بیان کرد: خانه قلب با همت گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس راه اندازی شد و به نظر می رسد یکی از ارزشمندترین امور خیر حوزه بهداشت و درمان در بخش پیشگیری و تحقیقات باشد.
محمد هادی ایمانیه افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی سالهای گذشته تلاشهای مختلفی را برای حوزه درمان بیماری های قلبی و عروقی انجام داده که شامل افزایش تختهای بیمارستانی سی سی یو، راه اندازی بیمارستان قلب کوثر و ... بوده است که ایجاد مرکز قلب از آنجایی که اقدامی در راستای پیشگیری و تحقیقات به شمار می رود از ارزش بیشتری برخوردار است.
وی تاکید کرد: اما در عین حال باید سعی شود این مرکز در حالت تحقیقات و پیشگیری خود باقی بماند و در وارد امور درمانی نشود تا حیثیت اجتماعی آن همچنان پابرجا باشد و در این راستا دانشگاه علوم پزشکی نیز کارهای لازم را انجام خواهد داد.
در ادامه مدیر گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مدیر عامل خانه قلب فارس نیز گفت: در این مرکز برای هر مراجعه کننده یک پرونده سلامت تشکیل خواهد شد و پس از انجام آزمایشات لازم افراد به سه گروه پر خطر، با خطر متوسط و کم خطر تقسیم می شود.
محمد علی بابایی افزود: خانه قلب فارس مرکزی بوده که خدمات آن به صورت رایگان ارائه می شود و در حوزه آموزش از ابتلا به بیماری قلب و عروق و همچنین تحقیقات در این رابطه فعالیت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه به غیر از ساختمان مرکز که توسط اداره اوقاف تامین شده برای راه اندازی آن یک میلیارد تومان هزینه شده و برای بهره برداری کامل سه میلیارد تومان نیاز است، افزود: این مرکز توانایی پذیرش روزانه 300 نفر را برای تشکیل پرونده دارد.
خانه قلب فارس اولین و بزرگترین مرکز پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و سکته های قابی در جنوب کشور است.
نظر شما