به گزارش خبرنگار مهر، حسنعلی قنبری در نشستی با خبرنگاران در تشریح اقدامات و برنامه های بانک سپه گفت: در تیر ماه سال گذشته حساب جاری بانک سپه نزد بانک مرکزی منفی بود که این امر نشان دهنده اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی بود.
مدیر عامل بانک سپه دلیل اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی را به واسطه بالاتر بودن رقم تسهیلات ارائه شده نسبت به منابع بانک ذکر و تصریح کرد: بانک سپه تا انتهای بهمن ماه سال گذشته رقم اضافه برداشتها را به صفر رساند، این در حالی است که هم اکنون بانک سپه دارای منابع مازاد نزد بانک مرکزی است.
وی اضافه کرد: بانک سپه برای تعادل بخشی بین منابع و مصارف متوسل به وصول مطالبات معوق، مشکوک الوصول و سر رسید گذشته شد به همین منظور از محل سپردههای افرادی که نزد بانک سپرده گذاری کرده بودند، بدهی های این افراد تسویه شد.
قنبری بیان کرد: در گذشته رقم منابع بانک 134 هزار میلیارد ریال و تسهیلات نیز 153 هزار میلیارد ریال بود، یعنی نسبت بین منابع و مصارف به 114 درصد می رسید که عرف آن 80 درصد است.
به گفته وی در پایان تیرماه سال 87 رقم منابع بانک 146 هزار میلیارد ریال بود که هم اکنون منابع بانک بر مصارف آن فزونی دارد.
قنبری خاطر نشانکرد: بانک سپه دیگر نزد بانک مرکزی حساب منفی ندارد وخطوط اعتباری خود را در نزد بانک مرکزی به حداقل رسانده است در حالی که در گذشته بابت اضافه برداشتها جریمه 34 درصدی پرداخت می کرد.
مدیر عامل بانک سپه یکی از برنامه های این بانک را پرداخت وام قرض الحسنه اعلام و بیان کرد: بیش از یک میلیون حساب قرض الحسنه پس انداز در نزد بانک سپه وجود دارد.
وی از افزایش سهم تسهیلات دهی به بخش تولیدی نسبت به تجاری خبر داد وگفت: با اجرای سیستم شفاف سازی مطالبات معوق، سررسید گذشته و مشکوک الوصول در سال گذشته رقم آن از 19 هزار میلیارد ریال به 32 هزار میلیارد ریال افزایش یافت و در نهایت به 40 هزار میلیارد ریال افزایش نشان داد.
قنبری ادامه داد: اگر 18 ماه از زمان سررسید مطالبات بانک بگذرد این تسهیلات مشکوک الوصول عنوان می شود که ریشه در سه چهار سال پیش دارد.
وی اظهار داشت: اهتمام بانک سپه در سال گذشته ارائه تسهیلات به نیروهای مسلح کشور بود به نحوی که در سال گذشته میزان تسهیلات دهی بانک به این نیروها سه برابر سالهای قبل آن بوده که به 3 هزار میلیارد ریال رسیده است و عمده آن به ساخت واحدهای تعاونی مسکن با رقمی بالغ بر 15 هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است و 20 هزار واحد مسکونی نیز ظرف یک سال تامین مالی شده است.
قنبری گفت: با وجود تحریم های سنگین، بانک سپه با چالش جدی مواجه نیست و این تحریم بانک را غیر سودآور و زمین گیر نکرده است.
مدیرعامل بانک سپه تعداد شعبات این بانک را هزار و 753 شعبه در انتهای سال 87 اعلام کرد و گفت: تعداد دستگاههای خودپرداز نیز هزار و 255 دستگاه و تعداد کارتهای عابربانک نیز به 9 میلیون رسیده است.
وی در خصوص زیاندهی برخی شعب بانک سپه اظهار داشت: برخی از شعب بانک در داخل پادگانها و مناطق محروم و روستاهای دورافتاده هستند که انتظاری هم نسبت به سودآوری آنها نداریم، هدف داشتن بانک با گستره بانکی جغرافیایی است.
قنبری گفت: رقم مطالبات بانک سپه از دولت که حسابرسی شده بود حدود 11 هزار و 625 میلیارد ریال بود که تهاتر شد.
نظر شما