به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ فضایی کپلر طی انجام ماموریت خود برای شناسایی سیاره های شبه زمینی موفق به ثبت یکی از نزدیک ترین تصاویر از سیاره فراخورشیدی HAT-P-7 شد.
تلسکوپ مدارگرد کپلر ناسا در این سیاره که ورای منظومه خورشیدی در حرکت بوده و بر مدار ستاره خود در گردش است، موفق به ردیابی لایه اتمسفری شده است. این سیاره در فاصله هزار سال نوری از زمین قرار گرفته است.
به گفته ناسا این یافته تلسکوپ کپلر نشان دهنده توانایی بالای این تلسکوپ در انتقال اطلاعات دقیق از دورترین اجرام کیهانی در کهکشانها است که این توانایی به تدریج باعث می شود دانشمندان بتوانند سیاره های شبه زمینی خارج از منظومه خورشیدی را شناسایی کنند.
تلسکوپ کپلر 6 مارچ 2009 از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به مدار پرتاب شده و به مدت سه سال به جستجوی سیاره های شبه زمینی در میان فضا خواهد پرداخت. کپلر با تمرکز بر روی سیاره هایی که ابعادی مشابه ابعاد زمین داشته و از خورشید خود فاصله زیادی دارند تلاش دارد سیاره ای جدید را با داشتن نشانه هایی از وجود آب کشف کند.
سیاره HAT-P-7 هر 2.2 روز یک بار در مدار ستاره اش حرکت کرده و فاصله آن تا ستاره اش 26 بار نزدیکتر از فاصله زمین تا خورشید است. به دلیل حرارت بالا و ابعاد خاص اخترشناسان نام ژوپیتر داغ را بر روی این سیاره گذاشته اند در عین حال حرارت سطح این سیاره با حرارت عوامل حرارت زا در انواع کوره ها برابری می کند.
بر اساس گزارش InformationWeek، ناسا اعلام کرد اطلاعات جدیدی که کپلر از این سیاره و اتمسفرش به دست آورده است می تواند در مطالعه بی سابقه ژوپیتر داغ با جزئیاتی بالا بسیار تاثیر گذار باشد.
نظر شما